Anne Bert, sorteerder in Meppel vertelt...

Op onze postvestiging in Meppel werkt een hecht team van medewerkers dat dagelijks de post van alle klanten in Meppel verwerkt. Een van die medewerkers die er dagelijks te vinden is, is Anne Bert. Anne Bert werkt nog niet zo lang bij Cycloon – sinds juni 2015 – maar intussen heeft hij zich al ontpopt als een heus manusje-van-alles die voor elke klus in te zetten is.

Het liefst zit hij in de auto

“Mijn hoofdtaak is het sorteren van alle post die bij de balie binnenkomt. Aan het eind van de dag zorgen we er dan voor dat alle post over de goede vestigingen verspreid worden. Dit doe ik bijna dagelijks. Wanneer er grote mailingen zijn die bezorgd moeten worden, dan ga ik ook mee de wijk in om te zorgen dat alles weg komt. Zo ook bijvoorbeeld bij de verspreiding van het clubblad van Dos ’46 uit Nijeveen!”, vertelt Anne Bert. “Ook ben ik de eerst vervanger op de auto. Als een van mijn collega-koeriers afwezig is, dan ben ik de aangewezen persoon om alle koeriersritten uit te voeren. Dat vind ik het leukst om te doen. In de auto ben je zo lekker op jezelf en ik vind het heerlijk om te rijden.”.

Anne Bert werkt 5 dagen in de week bij Cycloon, verdeeld over 20 uur. “Tegen 15:00 uur druppelt de eerste post binnen en begin ik met sorteren. Ik word nu ook ingewerkt achter de balie, waar ik leer hoe ik de binnengekomen post moet wegen en hoe ik pakketten moet invoeren in de computer.”.

Bij de post is hij helemaal op zijn plek

Anne Bert is bij de Cycloon Post komen werken na bijna 20 jaar gewerkt te hebben op de financiële administratie: “De sfeer vond ik daar eigenlijk helemaal niet leuk. Ik kon er mezelf niet zijn, mede omdat er regelmatig gewisseld werd van leidinggevende. Ik heb er mijn draai nooit echt kunnen vinden. Het verschil tussen de administratie en Cycloon is als dag en nacht. De sfeer is er heel anders, dat merkte ik direct. Heel relaxed. Iedereen helpt elkaar en gaat door weer en wind om alle post weg te krijgen.”.

We doen het met elkaar

“Bij Cycloon is iedereen gelijk.”, zegt Anne Bert. “Zodra het druk is, is niemand te beroerd om bij te springen. Zelfs Ruben (red. Operationeel Manager Post) hielp mee toen we een grote mailing hadden en zo springt Riny (red. Teamleider bij Cycloon Post Meppel) wel eens bij bij andere vestigingen. Dat maakt het een hele fijne plek om te werken. We doen het echt met elkaar. Op zaterdag bijvoorbeeld wachten we totdat iedereen terug is uit zijn of haar wijk voordat we naar huis gaan. Samen uit, samen thuis!”.

Steeds lekkerder in zijn vel

“Sinds ik bij Cycloon werk ben zelfstandiger geworden en neem mijn werk niet meer mee naar huis. Als ik ergens mee zit dan ga ik naar Riny toe en dan ben ik het kwijt. Ik zie mijn werk ook helemaal niet meer als werk, maar veel meer als een hobby. Ik ga er elke dag met plezier heen en dan de tijd schiet voorbij. Ik heb ook veel meer plezier in het dagelijks leven en ben zelfs een nieuwe hobby begonnen: paardrijden!”.