Volg je pakket Inloggen

Postbezorger Edwin is weer terug van weggeweest. Na anderhalf jaar werken bij Cycloon ging hij aan de slag bij een ander bedrijf, omdat dat dichter bij zijn huis was. Na vier maanden kwam hij weer terug en hij heeft nog lang geen plannen om weer te vertrekken. Hij houdt van de buitenlucht, zelfs wanneer het regent: “Het meeste valt ernaast.” De extra reistijd neemt hij voor lief.

Van thuiszitten naar altijd buiten

Edwin heeft ontzettend vaak moeten verhuizen, waardoor hij nooit ergens kon werken. “Ik heb heel lang thuisgezeten.” Gelukkig kwam hij een aantal jaar geleden in iets rustiger vaarwater en kon hij aan de slag bij Cycloon als postbezorger. “Ik ben altijd iets eerder op mijn werk. Om kwart over 8 drink ik een bak koffie, samen met mijn collega’s. Dat zijn inmiddels ook wel echt vrienden van me geworden.” Daarna wordt de post gesorteerd en kan hij de wijk in. Maar na zijn ronde is de werkdag van Edwin nog niet voorbij, want ’s middags bezorgt hij pakketjes.

Teamleider Nini heeft Edwin enorm zien groeien. “Sommige mensen moet je een beetje pushen, maar Edwin moet af en toe geremd worden. Je moet wel wat energie overhouden aan het eind van de dag! Maar sinds hij weer terug is bij Cycloon, geeft hij veel beter zijn grenzen aan. En hij probeert ook nieuwe dingen, zoals post bezorgen in een nieuwe wijk. Het is mooi om mensen zichzelf te zien ontwikkelen.”

Van stagiair naar teamleider

Nini begon zelf als stagiair bij Cycloon, op de afdeling Facilitair op het hoofdkantoor in Zwolle. Zo kwam ze in contact met de teamleider in Nijmegen en kon ze een dagje meelopen. En dat beviel. “Ik heb gewoon gevraagd of ze nog mensen zochten. In Nijmegen, waar ik woon, helaas niet maar in Arnhem wel." Wat zij het mooist vindt aan haar werk? Het werken met mensen én mensen zichzelf zien ontwikkelen. “Als postbezorger ben je heel zelfstandig, er is weinig begeleiding nodig. Maar collega’s bij Cycloon kijken echt naar elkaar om, het hoeft hier allemaal niet zo gehaast en er is altijd ruimte voor een gesprek.” Dat geldt niet alleen voor de postbezorgers, maar ook voor de teamleiders. “Je krijgt hier echt de ruimte om te ontdekken wat je het leukste vindt aan je werk. En de postbezorgers vragen mij ook regelmatig even hoe het mij gaat. Het valt me echt op dat iedereen hier voor elkaar zorgt.”

Een hele fijne plek om te werken

De open en zorgzame werksfeer binnen Cycloon zorgt ook voor veel meer acceptatie op de werkvloer, constateert Nini. “Iedereen heeft z’n eigen ding, je accepteert elkaar veel sneller. Als iemand bijvoorbeeld een keer ontzettend boos wordt op het werk, vindt niemand dat raar. Je krijgt hier de ruimte om jezelf te zijn. Ik heb ook wel bij andere bedrijven gewerkt, maar dat zie je daar veel minder. Cycloon is gewoon een hele fijne plek om te werken.”

Wij zoeken fietskoeriers!
Hou je van fietsen, werk je het liefst buiten en zoek je een flexibele (bij)baan? Kom bij ons pakketten bezorgen!

Bekijk de vacatures >