Volg je pakket Inloggen

Lange afstanden langs weilanden met boerderijen in de verte; het beeld dat vaak geschetst wordt van ‘regio Oost’. In Twente heerst een bepaalde trots, dat blijkt ook uit het verhaal van Carst Grootelaar. In 2016 begon hij als één van de zes fietskoeriers bij onze vestiging in Hengelo en inmiddels is hij teamleider van meerdere vestigingen.

“Bij Cycloon werd mij duidelijk hoe mooi dit fietskoeriersvak is. Ik heb het altijd als een bijbaan gedaan naast mijn werk in de zorg. Dankzij Cycloon kreeg ik liefde voor de sport en het werk. Na drie jaar als fietskoerier groeide ik door naar teamleider, en wie weet wat de toekomst nog brengt. Inmiddels hebben we meer dan 30 fietskoeriers in Twente, verdeeld over twee locaties. Sinds mei 2020 hebben we namelijk ook een fietskoeriersvestiging in Almelo."

"Wij fietsen ‘slim’; we kijken om ons heen en kiezen zelf de juiste route. Daardoor kunnen we met weinig mensen toch veel pakketten bezorgen. Als ik een middagje mag invallen dan fiets ik de middagroute het liefst. Het is 40 kilometer lang intervallen, continu afwisselen van fiets en afstand. Een race tegen de klok! Velen omschrijven het als pittig, maar als je slim fietst dan kun je tijd pakken. Ik zit helemaal in mijn element als ik één ben met de weg, communiceer met de weggebruikers en lekker mag doortrappen, en natuurlijk slim navigeer.

Fietskoerier worden raad ik iedereen aan. Je hebt wel een goede dosis motivatie en energie nodig. Wij fietsen door weer en wind, op bruine boterhammen door heel Twente en leveren hierdoor het gewenste kwaliteit!” En Carst sluit af met een mooie Twentse uitspraak: “Woar ekenbaum wast, woont leu dee doar bie past*.”

*Waar eikenbomen groeien, wonen robuuste, nuchtere mensen die met beide benen op de grond staan.