Stijlelement bladeren

Vragen over verstuurde post of pakketten?

We staan voor je klaar

Ben je klant en heb je vragen over verstuurde post, pakketten of je account? Vind snel je antwoord tussen de meest gestelde vragen of neem contact met ons op. We zitten op werkdagen tussen 9:00 en 17:30 uur voor je klaar.

Bezorging in coronatijd

We blijven post en pakketten bezorgen. Benieuwd hoe Cycloon omgaat met het coronavirus? Naast de richtlijnen vanuit de overheid volgen wij een aantal extra voorschriften om verspreiding van het virus te voorkomen.

Veelgestelde vragen

Aanleveren
 • Ik heb vandaag meer uitgaande post dan normaal. Kan de koerier dat gewoon meenemen?

  Heb je meer post en/of (grotere) pakketten dan dat wij van je gewend zijn te ontvangen, dan horen we dat graag voor 15.00 uur via onze klantenservice: 085 27 33 273. Je helpt ons als je hierbij aangeeft of we (een deel van) de post eerder op kunnen halen. Zo kunnen we er rekening mee houden en zijn we op tijd bij je met het juiste vervoersmiddel of zelfs twee koeriers!

 • Hoe lever ik post bij jullie aan?

  Voor een goede verwerking van de losse post vragen wij je de post gebundeld met elastieken bij ons aan te bieden. De geplastificeerde kaart met je bedrijfsnaam leg je bovenop de post.

  Partijenpost ontvangen we graag apart gebundeld van de gewone post, met een rode partijenpostkaart. Daarbij is het belangrijk dat de poststukken gelijk zijn in formaat, gewicht en verpakking.

  De post lever je ongesorteerd en ongefrankeerd aan, dit doen wij voor je.

 • Hoe lever ik aangetekende post aan?

  Aangetekende post lever je samen met de normale post bij ons aan. De aangetekende post mag daarbij bovenop de stapel gelegd worden, gelijk onder de geplastificeerde klantkaart.

Klantportaal Mijn Cycloon
 • Wat als ik nog geen login heb?

  Om in te loggen op Mijn Cycloon heb je een persoonlijke login nodig. Ben je klant bij ons en heb je nog geen login, neem dan contact op met onze klantenservice om deze aan te vragen: 085 27 33 273 of info@cycloon.eu. Je krijgt dan een mail van ons om een persoonlijk login aan te maken.

 • Hoe werkt Mijn Cycloon?

  Op de pagina inloggen staat uitgelegd hoe het klantportaal werkt en welke stappen je neemt om bijvoorbeeld partijenpost aan te melden. Je vindt er ook video's waarin we uitleggen hoe het klantportaal werkt. Kom je er niet uit? Bel dan met onze klantenservice: 085 27 33 273. We helpen je graag.

 • Wat doe ik als ik mijn wachtwoord ben vergeten?

  Op de inlogpagina staat onder de login een link naar ‘Wachtwoord opvragen’. Klik daarop en vul het e-mailadres in dat bij ons bekend is. Vervolgens krijg je een e-mail om je wachtwoord opnieuw in te stellen. Bekijk ook de video 'wachtwoord opvragen/vergeten' op YouTube.

Versturen
 • Kan ik een grote mailing via Cycloon versturen?

  Dat kan! Voor de verzending van een grote hoeveelheid post met hetzelfde uiterlijk, gewicht en formaat profiteer je van onze scherpe partijenposttarieven. Om van deze scherpe tarieven gebruik te kunnen maken, moet je partijenpost van tevoren bij ons aanmelden. Bij voorkeur voor 14:30 uur. Aanmelden kan via ons online klantportaal Mijn Cycloon. Bied vervolgens de mailing of partijenpost apart aan van de gewone post, gebundeld en met een rode partijenpostkaart.

 • Kan Cycloon mijn mailing ook printen, vouwen en inpakken?

  Cycloon kan je mailing helemaal klaarmaken voor verzending. Printen, vouwen en/of inpakken; we doen het graag voor je en zo bespaar jij tijd. Het verzendklaar maken van een mailing doen we altijd in combinatie met het bezorgen waardoor je ook nog eens profiteert van onze voordelige partijenposttarieven. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken: 085 - 27 33 273.

 • Kan ik ook pakketten via Cycloon versturen?

  Jazeker! Pakketten bezorgen we via ons platform Fietskoeriers.nl. Waar je pakket ook heen gaat, wij bezorgen door heel Nederland. In bijna 40 steden doen we dit op de fiets, waarmee we de CO₂-uitstoot tot een minimum beperken. En ook buiten deze steden hebben we slimme en groene bezorgoplossingen.

 • Hoe verstuur ik een pakket?

  Pakketten worden bezorgd via Fietskoeriers.nl; een platform van Cycloon. Pakketten versturen doe je zo:

  1. Ga naar Mijn Cycloon om naar het online portal van Fietskoeriers.nl te gaan;
  2. Maak een nieuwe zending aan en voer de adresgegevens in van de geadresseerde;
  3. Kies en bevestig het juiste product;
  4. Print het label en plak deze op het pakket;
  5. Via het online portaal van Fietskoeriers.nl kun je jouw pakket volgen.

  Zorg dat je pakket goed verpakt is. Zie ook de aanleverinstructies en labelvoorwaarden van Fietskoeriers.nl.

  Het is ook mogelijk dat wij het pakket voor je online aanmelden. Zet dan het adres op het pakket en bied het bij Cycloon aan. Voor pakketten die wij voor je aanmelden gelden andere tarieven.

 • Hoe verstuur ik een poststuk of pakket aangetekend?

  Aangetekende stukken worden (voor een deel) via ons Fietskoeriers.nl-platform bezorgd. Om aangetekend te versturen heb je daarom een inlog nodig voor het online portaal van Fietskoeriers.nl.

  1. Ga naar Mijn Cycloon om naar het online portal van Fietskoeriers.nl te gaan;
  2. Maak een nieuwe zending aan en voer de adresgegevens in van de geadresseerde;
  3. Kies en bevestig het juiste aangetekende product;
  4. Print het label en plak deze op de zending.

  Het is ook mogelijk om aangetekende stukken aan te leveren met een ‘aangetekend sticker’ (te bestellen via Mijn Cycloon). In dit geval zullen wij de zending voor je online aanmelden. Hiervoor brengen wij handelingskosten in rekening.

 • Hoe verstuur ik post en pakketten naar het buitenland?

  Buitenlandse post kun je op dezelfde manier aanleveren als de post binnen Nederland. Je helpt ons door deze post bovenop de stapel reguliere post te leggen.

  Voor pakketten naar landen buiten de Europese Unie is het douanedocument CN23 nodig. Je kunt deze beide bestellen via de knop 'hulpmiddelen bestellen' in ons klantportaal Mijn Cycloon. Het douanedocument vul je zelf volledig in.

 • Kan ik nog post en pakketten versturen naar Oekraïne of Rusland?

  Voor post en pakketten naar het buitenland werken we samen onze partners Skynet en DHL. Beide partijen hebben de verzendservices naar Oekraïne en Rusland opgeschort. Daarom sturen wij op dit moment post en pakketten met een bestemming in deze landen retour afzender.

 • Waarom krijg ik een strafportokaartje en wat doe ik ermee?

  Als een poststuk te weinig is gefrankeerd, dan moet het ontbrekende bedrag plus administratiekosten worden betaald. De strafporto kan voor het versturen óf het ontvangen van post zijn.

  Heeft u een strafportokaartje ontvangen, controleer dan via de website van PostNL eerst of de strafporto voor het ontvangen of versturen van een poststuk is. Gaat het om het versturen van post (een frankeerfout van onze kant), dan kun je de kaart meegeven met de uitgaande post en zorgen wij voor betaling. Kreeg je de strafportokaart voor ontvangen post, dan kun je die zelf via de website van PostNl betalen.

Facturen
 • Waarom zie ik op de factuurspecificatie steeds twee tarieven?

  In onze tarieven maken we onderscheid tussen post die geadresseerd is binnen ons eigen bezorggebied en post die daarbuiten geadresseerd is. Post die in ons bezorggebied geadresseerd is bezorgen wij zelf en daarvoor gelden onze voordeeltarieven. Voor post die buiten ons bezorggebied geadresseerd is, rekenen wij het NetSet-tarief van PostNL.

 • Kan ik een kopie van mijn factuur ontvangen?

  Mocht je de factuur niet kunnen vinden, kijk dan in ons klantportaal Mijn Cycloon. Als beheerder kun je alle facturen daar terugvinden. Kom je er niet uit of heb je nog geen inlog voor Mijn Cycloon? Neem dan contact op met onze klantenservice: info@cycloon.eu.

Contactgegevens

Staat je vraag er niet tussen?

Neem contact met ons op. Onze klantenservice zit op werkdagen tussen 9:00 en 17:30 uur voor je klaar.

info@cycloon.eu

085 - 27 33 273

Contactformulier