Volg je pakket Inloggen

Ook tijdens de feestmaand werken we hard door om je post en pakketten op tijd te bezorgen. Topdrukte of niet: samen maken we er altijd een gezellige periode van! Bijvoorbeeld verkleed als ‘Sinterfiets’ langs de deuren om pakketten te bezorgen. Of samen in het depot na de laatste postrondes de handen warmen aan chocolademelk. Danny Jansen, teamleider Post bij Cycloon & Fietskoeriers in Amersfoort, verraste vorig jaar december zijn bezorgers met een heerlijk kopje warme soep tijdens het bezorgen. “Ze vonden het geweldig!”

Zelfgemaakte soep van zijn vader bezorgen

Danny werkt sinds 2019 bij Cycloon. Daar zijn ze erg blij met de extra inzet van hun bezorgers in de decembermaand. “Ik was hier net nieuw en hoorde dat ze in december altijd warme chocomelk of een andere attentie rondbrengen. Dit doen we om de bezorgers even in het zonnetje te zetten en ze een hart onder de riem te steken”, vertelt de jonge teamleider. “Vorig jaar wilden we soep bij ze bezorgen. Mijn vader is toevallig twintig jaar chef-kok geweest en had jarenlang een eigen restaurant in Bussum. Dus toen dacht ik: dan gaan we met lekkere en verse zelfgemaakte soep van mijn vader bij ze langs.”

Racen met een groengasauto

Arie, de vader van Danny, ging vervolgens aan de slag. “Die heeft twintig liter tomaten-groentesoep gemaakt. We hebben de bezorgers opgebeld en gevraagd: we hebben soep, kunnen we even bij je langsrijden?” In een groengasauto van Cycloon raceten ze vervolgens langs zo’n vijfentwintig bezorgers. Die konden dat waarderen. “Ze vonden het geweldig”, vertelt hij enthousiast. “Er wordt, nu het weer december is, voor de grap aan ons gevraagd: waar blijft m’n soep?” Wegens succes gaan Danny en zijn team binnenkort weer de stad rond met zo’n leuke en lekkere soepactie, zo verzekert hij. “Zeker. Ik heb dit samen met mijn collega Bhart opgezet en mijn vader wil ook dit keer weer de soep maken. Samen met het team gaan we dit weer doen. Dus dat komt helemaal goed.”

Bezorgers waarderen

Bij Cycloon hebben ze vaker dit soort verrassingen in petto voor hun bezorgers. “We geven in december vaak een klein kerstpakket, maar met het rondbrengen van bijvoorbeeld ijsjes in de zomer en chocomelk en soep in de winter willen we ze extra laten zien dat we hun inzet waarderen.” Door corona lag de werkdruk volgens Danny de afgelopen maanden ‘redelijk hoog’. “Er vielen dit jaar wat vaker bezorgers uit omdat ze ziek werden of even thuis moesten blijven. Dan is het voor de collega’s die wel aan het werk zijn ineens drukker.” Hij is daarom erg trots op zijn bezorgers. “Vooral op hoe ze ondanks deze omstandigheden en de drukte de post en pakketten toch op tijd bezorgd krijgen. Daarom is het extra belangrijk om er in deze periode met z’n allen ook wat leuks van te maken en zo de gezelligheid en productiviteit erin te houden. We doen het als team en hebben het daardoor ook dit jaar met elkaar gered. Ik ga dan ook elke dag weer met plezier naar mijn werk.”

Wij zoeken fietskoeriers!
Hou je van fietsen, werk je het liefst buiten en zoek je een flexibele (bij)baan? Kom bij ons pakketten bezorgen!

Bekijk de vacatures >