Bezoek ons op de Webwinkel Vakdagen! 29 en 30 maart - stand 39. Gratis aanmelden en meer info >

Track & trace Inloggen

Een verfrissende kijk op logistiek

Logistiek in Nederland kan slimmer en schoner

Ons doel is de logistiek in Nederlandse steden op een slimme en schone manier in te richten. En hoe kan dit beter dan met de fiets? Met onze logistieke oplossingen verminderen we de verkeersdrukte en beperken de CO2-uitstoot tot een minimum.

De first en last mile

Groene logistiek in de stad

Fietskoeriers zijn dé oplossing als het gaat om bezorging in de stad. Ze zijn snel en kunnen overal komen. Waar auto’s en bestelbusjes moeite hebben om de stad in en uit te komen, zijn fietskoeriers zo op de plek van bestemming. Daarnaast vervuilen fietskoeriers niets en ze zijn het overige verkeer minder tot last. Zo houden we de steden schoon en bereikbaar.

En buiten de steden?

Ook daar bieden we je slimme en groene logistieke oplossingen. Door slim samen te werken gaat post en pakketten mee met een vervoerder die toch al rijdt. Hierdoor kost het geen extra CO2.

Onze klanten

We benaderen logistiek vanuit de fiets. Die ogenschijnlijke beperking leidt tot creativiteit en innovatie.
Nick Vreeswijk, Operationeel directeur Cycloon Post & Fietskoeriers
Nick Vreeswijk Operationeel directeur Cycloon Post & Fietskoeriers

Veelgestelde vragen

  • Is jullie manier van pakketbezorging echt zo duurzaam?

    De last mile, het laatste stuk van de pakketbezorging, is het meest vervuilende stuk in de reis van een pakket. TNO heeft berekend dat het fietsen van het laatste stukje naar de ontvanger alleen al een CO2-besparing van 60% oplevert t.o.v. met een dieselbusje. En als wij lange afstanden met de auto rijden, dan rijdt die op groengas. Het antwoord op de vraag is dus ja. Je bespaart heel veel CO2 door je pakket door ons te laten bezorgen.

  • Hoeveel kun je meenemen op zo’n fiets?

    Heel veel! Je staat versteld van hoeveel een fietskoerier kan meenemen. Met onze vrachtfietsen en aanhangers kunnen we meer dan een kub (1,5 m3) of 150 kilogram meenemen. In een vrachtfiets met aanhanger zit ongeveer net zoveel ruimte als een gemiddelde bestelauto.

  • Is mijn zending wel veilig op de fiets?

    Al onze vrachtenfietsen en aanhangers zijn beveiligd en afgesloten tijdens zowel transport als bezorging.

Meer weten?

Ben je benieuwd wat Cycloon Post & Fietskoeriers voor jou kan betekenen? We vertellen je er graag meer over. Neem gerust contact met ons op.

Samenwerkingen en partners

Verschil maken

Samen fietsen we de wereld mooier

Wil je advies om zorgvuldig, duurzaam, sociaal en snel pakketten te versturen? Bel ons op 085 - 27 33 273 of vul even ons formulier in. We helpen je graag.

Neem contact op