Volg je pakket Inloggen

Het is woensdagmorgen half negen. Het is westnoordwesten wind, 4 bft, droog. Ik besloot vanmorgen vroeg, toen ik van huis naar kantoor fietste, dat ik vandaag een poging zou gaan doen de titel King Of the Mountain (KOM) op het Strava segment ‘Castra - Crowe’ af te pakken van collega Joep. De wind staat precies goed vandaag. Ik voel me fit. Ik spaar me op een ander segment en zoek rustig naar een efficiënte, stoplichtloze route naar een nieuwe klant. Zo houd ik benen over voor de KOM-attack.

Lichter

Nu ik bij de meeste klanten hun post heb bezorgd wordt mijn vrachtfiets lichter. Voor het stoplicht pep ik mezelf op: we gaan ‘m pakken! Vol gas weg nu om met zoveel mogelijk vaart het segment te beginnen. Haaks naar links, klimmen, nu de Rozenoordbrug op, boven, vol meetrappen naar beneden, ik heb meer versnellingen nodig, langs de bereden politie, rechtsaf de polder in… het gaat goed; 34 km/u gemiddeld.

Ook trainen onder werktijd?

Wil je ook een plekje verdienen op het Strava segment ‘Castra - Crowe alt #Cycloon’? Solliciteer naar een baan als fietskoerier en start je training!

Niet alleen hard fietsen

Dan gaat de telefoon en ik denk: zal ik 'm gewoon laten gaan? Ik pak Joeps tijd makkelijk! Ik minder wat vaart, peuter de telefoon uit de houder van m’n koerierstas en zie dat het een van de fietskoeriers is die voor vanmiddag op de planning staat. Stoppen en opnemen… Daar gaat m’n KOMmetje... Hij heeft een dienst geruild, moest hij nu vandaag al om 10 uur beginnen?

Naast hard fietsen bestaan mijn werkzaamheden als planner o.a. uit het contact met klanten onderhouden, routes maken, pakketten en post sorteren, administratie bijhouden en… het aansturen van andere fietskoeriers.

Lang verhaal kort

Joep is nog steeds King Of the Mountain. Maar ik doe aanstaande woensdag weer een poging!

Hier het linkje naar het befaamde segment: https://www.strava.com/segments/22438838

Wij zoeken fietskoeriers!
Hou je van fietsen, werk je het liefst buiten en zoek je een flexibele (bij)baan? Kom bij ons pakketten bezorgen!

Bekijk de vacatures >