Volg je pakket Inloggen

Cycloon, de groene en sociale bezorgexpert

Geboren uit passie voor fietsen en het milieu, bezorgen wij post en pakketten door heel Nederland. Op een duurzame én sociale manier.

Onze bezorgers – zonder én met een afstand tot de arbeidsmarkt – maken het verschil. Bij voorkeur op de fiets, aangedreven door bruine boterhammen. Kies je voor Cycloon, dan kies je voor snelle levering, verrassend scherpe prijzen en maatschappelijke impact.

En ook onze klanten dragen daarmee, zonder veel moeite, bij aan hun sociale en duurzame doelen. Samen fietsen we de wereld mooier! Doe jij mee?

Onze missie

Een nog groenere en socialere bezorgmarkt

De bezorgmarkt moet schoner en socialer. Voor de maatschappij, onze klanten en onszelf. Hoe? Door het iedere nieuwe dag nét iets beter te doen dan de vorige. Wij durven dingen anders te doen. Geloven in de kracht van mensen om het verschil te maken. Laten zien dat het kan! Cycloon is sportief, werkt als één ploeg en durft te demarreren.

Lees meer over onze missie en visie
Hier fietsen we

Door heel Nederland

Wij bezorgen je post en pakketten door heel Nederland. Dat doen we vanuit onze eigen vestigingen én in samenwerking met onze partners. En het meeste met de fiets. Zo bezorgen we je post en pakketten zo sociaal en duurzaam mogelijk. Daarbij werken we hard om verder uit te breiden zodat we nóg meer duurzame en sociale impact kunnen maken.

Bekijk onze vestigingen
Minimale CO2-uitstoot

Zo doen we duurzaam

Met onze fietsdiensten zorgen wij voor een vermindering van de verkeersdruk in de stad. En beperken we de uitstoot van CO2 tot een minimum. Alles wat we niet op de fiets kunnen bezorgen – bijvoorbeeld omdat het te groot is, of te ver fietsen – bezorgen we met groengasauto’s. Of we schakelen een van onze partners voor je in. Door slim samen te werken gaat je post of pakket mee met een koerier die toch al rijdt. Hierdoor kost het geen extra CO2 en ben je alsnog duurzaam bezig! In ons sociaal en duurzaamheidsverslag vind je leuke feitjes over wat we afgelopen jaar al hebben bereikt.

Lees meer
PSO-gecertificeerd

Prestatieladder Socialer ondernemen

Bij Cycloon werken veel mensen met een (voormalige) afstand tot de arbeidsmarkt. Wij dagen ze uit om persoonlijk en in hun werk te groeien. Uiteraard met de juiste begeleiding. Een deel stroomt daardoor zelfs helemaal uit naar een reguliere baan! Door onze prestaties op het gebied van sociaal ondernemen, heeft Cycloon de hoogst haalbare PSO-certificering: De PSO Trede 3 | 30+ certificering.

Meer over ons PSO-certificaat
Onze geschiedenis

Waar komt onze groene en sociale motivatie vandaan?

Als student heeft Eddy, de oprichter van Cycloon, een bijbaantje als fietskoerier in Groningen. Hij raakt verslaafd aan het vinden van de snelste weg door het stadsverkeer. Maar de dampende uitlaten bij het stoplicht drukken hem ook (letterlijk!) met zijn neus op de feiten: het kan allemaal wel wat schoner…

Na zijn studie opent Eddy in 2002 de eerste fietskoeriersvestiging van Cycloon in Zwolle. In 2012 komt daar de eerste postvestiging bij. Fietsen maakt het verschil! Met meer dan 30 vestigingen is Cycloon vandaag de groene en sociale bezorgexpert van Nederland. Een landelijk opererend bedrijf waar ruim 1.100 mensen, met en zonder afstand tot de arbeidsmarkt, persoonlijk en professioneel kunnen groeien.

Lees meer over onze geschiedenis
Onze partners

Samen kom je verder

‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder’. Wij werken daarom graag samen met partijen die ons versterken. En andersom. Daarnaast zijn we aangesloten bij organisaties die zich net als wij hard maken voor een schoner en socialer Nederland. Weten met wie wij samenwerken? Bekijk dan onze partners.

De Cycloon-partners

Onze directie

Onze directie bestaat uit een team van ervaren collega´s, die hun sporen verdiend hebben in de wereld van de logistiek. In eerdere rollen als logistiek directeur of juist als bedrijfsleider en fietskoerier: Cycloons directie is een ijzersterke mix van ervaring op de juiste plekken. Één ding hebben onze directieleden allemaal gemeen: ze zijn allemaal tot in hun spaken gemotiveerd om onze duurzame en sociale missie uit te dragen en Cycloon te helpen groeien.

Lees meer over onze directie

Samenwerkingen en partners

Onze klanten

Verschil maken

Samen fietsen we de wereld mooier

Wil je advies om zorgvuldig, duurzaam, sociaal en snel pakketten te versturen? Neem contact op, we helpen je graag!

Zakelijk contact