Volg je pakket Inloggen

Zo doen we duurzaam

Minder verkeersdruk in de stad en minimale CO2-uitstoot

Onze bezorgers maken het verschil. Bij voorkeur op de fiets, aangedreven door bruine boterhammen. Kan het echt niet anders? Dan pakken we een groengasauto. Bijvoorbeeld omdat de afstand te groot is (we bezorgen immers door héél Nederland!). Ondanks dat bespaar je via Cycloon tot wel 99% CO2eq-uitstoot.

Groen bezorgen

Hoe duurzaam is duurzaam?

Dat berekende onderzoeksbureau Sinzer. Zij onderzochten de CO2eq-uitstoot van post- en pakketbezorgers. De cijfers zijn duidelijk: laten we alsjeblieft kiezen voor bezorging op de fiets.

Wat heeft Sinzer onderzocht? Lees meer over:

  • De scope van het onderzoek
  • De kerngetallen van het onderzoek
  • Hoe we bedrijven helpen met deze informatie

In onze impactmeter bereken je snel hoeveel uitstoot jij kan besparen.

Lees meer over het onderzoek

Onze 5 duurzaamheidspijlers

1. FIETSEN MAAKT DE WERELD MOOIER
We hebben de afgelopen jaren grote stappen gemaakt om meer te kunnen vervoeren op de fiets. Dagelijks nog verbazen we klanten en publiek. Op deze manier kunnen we auto’s vervangen door fietsen. Als het volume of de afstand toch te groot is, kiezen we voor een zo groen mogelijk alternatief.

2. CIRCULAIR-TO-CYCLOON
Natuurlijk hebben we, om ons werk uit te voeren, een aantal zaken nodig. Maar bij de keuze van het soort product werken we volgens het cradle-to-cradle principe. Oude fietsframes gaan naar de oud-ijzerboer. Fietsbanden doen dienst als spanband. We kijken waar het product vandaan komt. En als het ‘op’ of niet meer bruikbaar is, waar het vervolgens naar toe gaat.

3. PRETTIG WERKKLIMAAT
Een prettige werkplek en bewust omgaan met energie gaan prima samen! Op de vestigingen hebben we bijvoorbeeld automatische lichtschakelaars. En we gebruiken enkel hernieuwbare energiebronnen als groene stroom en -gas. Onze nieuwe panden worden gelijk voorzien van LED-verlichting, in bestaande panden wordt dit gefaseerd ingevoerd.

4. BEWUSTZIJN CREËREN EXTERN EN INTERN
Iedere Cycloner is verantwoordelijk voor het laten slagen van het beleid. We doen het samen. Een voorwaarde hiervan is dat iedereen op de hoogte is van het beleid en zijn of haar bijdrage. Met de groeiende groep medewerkers ligt hier een grote uitdaging. Ook buiten onze eigen organisatie maken we duidelijk wat we belangrijk vinden. Onze fietskoeriers zijn in de steden niet meer uit het straatbeeld te denken. Groengasauto’s zijn als zodanig te herkennen. En op onze verschillende communicatiemiddelen, waaronder het jaarlijkse sociaal en duurzaamheidsverslag, vertellen we graag meer over onze missie.

5. INNOVEREN EN LEF TONEN
Wie voorop wil lopen moet innoveren. Zo hebben we in een aantal steden hubs gecreëerd, waardoor vrachtvervoerders de binnenstad niet meer in hoeven. De ‘last mile’ van hub naar (eind)klant gaat dan met de fiets. Dit principe willen we overal waar we een vestiging hebben verder uitrollen. Dus: met gemeentes om tafel om te praten over de leefbaarheid en duurzaamheid in hun stad of dorp en de rol van de fiets hierin.

Check ons jaarverslag

In ons sociaal en duurzaamheidsverslag staat nog meer informatie, feitjes en verhalen van klanten en collega's over onze duurzaamheid van het afgelopen jaar.

Verschil maken

Samen fietsen we de wereld mooier

Wil je advies om zorgvuldig, duurzaam, sociaal en snel pakketten te versturen? Neem contact op, we helpen je graag!

Zakelijk contact

Wij zoeken fietskoeriers!
Hou je van fietsen, werk je het liefst buiten en zoek je een flexibele (bij)baan? Kom bij ons pakketten bezorgen!

Bekijk de vacatures >