Over Cycloon

Elke dag weer zijn wij onze klanten van dienst met eerlijke, transparante en kwalitatief hoogwaardige diensten op het gebied van post en logistiek. Dit doen we met oog voor mens en milieu. In alles wat we doen willen we maatschappelijke impact hebben. Voor onze werknemers en onze omgeving.

Een werkwijze die verschil maakt

Bij Cycloon maken we bewust de keuze om duurzaam en sociaal te ondernemen. Dit uit zich in de manier waarop wij werken. In de stad verzorgen onze fietskoeriers alle koeriersdiensten op de fiets. Ze zijn snel, duurzaam en binnenstadvriendelijk. Daarmee zijn wij de beste keuze als het gaat om logistiek in de stad. In onze postcentra worden alle werkzaamheden uitgevoerd door medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit betekent dat de post die de fietskoeriers ophalen bij bedrijven in de stad door onze postmedewerkers wordt gesorteerd, verzendklaar gemaakt en waar mogelijk ook zelf wordt bezorgd. Onder goede begeleiding zorgen we er met zijn allen voor dat dag in dag uit alle post op de juiste plaats van bestemming komt. De wil om een rol van betekenis te spelen op het gebied van mens en milieu maakt onze werkwijze voor ons vanzelfsprekend.

Het enthousiasme groeit

Steeds meer bedrijven en instellingen maken bewust de keuze voor Cycloon. In steeds meer steden en dorpen is daardoor de Cycloon postbezorger of fietskoerier in het straatbeeld te zien. Door het enthousiasme hebben we vele nieuwe vestigingen kunnen openen en krijgen we de kans ons bedrijf verder uit te bouwen.

We doen het zeker niet alleen

Samen staan we sterker. Met die insteek werkt Cycloon met hart en ziel samen met organisaties en bedrijven die hetzelfde denken en doen als wij. Zo zijn we aangesloten bij Business Post (het uitwisselnetwerk van sociale postbedrijven in Nederland) en Social Enterprise NL (de aanjager en belangenbehartiger van sociaal ondernemers in Nederland).

Cycloon nam in 2015 initiatief tot Fietskoeriers.nl, de eerste en enige pakketdienst op de fiets die bezorgt door heel Nederland. Cycloon zocht de samenwerking op met inmiddels 19 professionele fietskoerierbedrijven in ruim 30 steden.

Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Door onze prestaties op het gebied van sociaal ondernemen is Cycloon nu in het bezit van de hoogst haalbare PSO-certificering: De PSO Trede 3 | 30+ certificering. Met deze certificering toont Cycloon niet alleen aan tot de 10% best presterende bedrijven te behoren, maar ook dat minimaal 30% van ons personeelsbestand bestaat uit mensen uit de PSO-doelgroep, conform artikel 2.82 van de herziene Aanbestedingswet.