Volg je pakket Inloggen

Certificaat Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

Kijken naar wat wél kan!

Jezelf ontwikkelen staat bij Cycloon voorop. Iedereen wil aan het eind van de dag ‘moe maar voldaan’ naar huis, toch? Collega’s met een (lichamelijke, verstandelijke of psychische) afstand tot de arbeidsmarkt worden door een jobcoach extra begeleid. Dat heeft ons de hoogste trede op de Prestatieladder Socialer Ondernemen opgeleverd.

Hoe wij werken

De Cycloon-methodiek: samen uit, samen thuis

"We streven ernaar om iedereen een fijne werkplek te bieden met respect voor elkaar”, vertelt Alice Engelen, coördinator Mens en Ontwikkeling bij Cycloon. “We zijn daarbij samen verantwoordelijk dat het werk aan het eind van de dag klaar is. En we allemaal met een voldaan gevoel naar huis gaan. Bij een collega met een arbeidsafstand kijken we naar wat hij of zij wél kan. Het is geen ramp als iets niet gelijk lukt. Als je het maar probeert. Dát is in onze ogen ontwikkeling. Ondertussen maken we ook nog eens heel veel klanten blij."

Het belangrijkste is dat je aan de slag gaat. Begin gewoon! Lukt het niet in een keer? Dan praten we erover en sturen we bij. Alice Engelen Coördinator Mens en Ontwikkeling bij Cycloon Post & Fietskoeriers

Wist je dat...

......PSO Nederland Alice Engelen, coördinator Mens en Ontwikkeling bij Cycloon, heeft geïnterviewd over hoe én waarom Cycloon zo graag werkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt?

PSO TREDE 3 | 30+ CERTIFICAAT

Cycloon heeft de PSO Trede 3 | 30+ certificering. Dit betekent dat wij tot de 10% best presterende bedrijven behoren en dat minimaal 30% van ons personeelsbestand bestaat uit mensen uit de PSO-doelgroep, conform artikel 2.82 van de herziene Aanbestedingswet. Bij Cycloon ligt dit aantal zelfs nog een stuk hoger: van de postmedewerkers heeft zo’n 85% een (voormalige) afstand tot de arbeidsmarkt!

De Prestatieladder Socialer Ondernemen is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument en keurmerk van TNO. Het meet objectief de mate van sociaal ondernemen en maakt dit zichtbaar. Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2, en Trede 3.

Lees meer over PSO Nederland
Verschil maken

Samen fietsen we de wereld mooier

Wil je advies om zorgvuldig, duurzaam, sociaal en snel pakketten te versturen? Neem contact op, we helpen je graag!

Zakelijk contact

Wij zoeken fietskoeriers!
Hou je van fietsen, werk je het liefst buiten en zoek je een flexibele (bij)baan? Kom bij ons pakketten bezorgen!

Bekijk de vacatures >