Volg je pakket Inloggen

Jaarverslag 2023

Méér pakketten en méér poststukken op de fiets bezorgd: samen hebben we héél veel impact gemaakt! In ons jaarverslag lees je wat we in 2023 bereikt hebben.

Lees het jaarverslag >

De roep om een duurzamere en socialere wereld wordt iedere dag groter. Elk jaar bezorgen we meer pakketten en poststukken en daarmee zijn we echt op weg naar een duurzamere en socialere bezorgmarkt. We vertellen je graag wat we doen en waarom we dat doen. Dat lees je op deze pagina, meer cijfers vind je in ons jaarverslag. Bekijk ons jaarverslag hier.

Onze missie

Samen fietsen we de wereld mooier

De bezorgmarkt volledig op z’n kop zetten: daar zetten we ons voor in. We geloven in de kracht van mensen om het verschil te maken. En te laten zien dat het anders kan. Sterker nog, anders moet: schoner én socialer.

Hoe we dat doen? Door zoveel mogelijk pakketten en poststukken op de fiets te bezorgen – en dus niet met vervuilende bezorgbusjes. Ons peloton doet er, dag in, dag uit, alles aan om te blijven koersen op ons doel – de bezorgmarkt in beweging brengen. Samen fietsen we de wereld elke dag een stukje mooier.

Het verschil maken

De kracht van de mens

Jezelf ontwikkelen, dat vinden we bij Cycloon écht belangrijk. We geloven in de kracht van de mens. Aan het einde van een dag fietsen gaan we moe, maar voldaan, naar huis. Demarreren als één ploeg, dat zit in ons DNA. Onze collega´s met een sociale baan – dat zijn er meer dan 500! – sorteren, verwerken en bezorgen jaarlijks miljoenen poststukken. Dat doen ze met behulp van jobcoaches, die hen begeleiden en trainen tot bezorgers, voor wie geen brievenbus te ver is.

Onze fietskoeriers zijn in loondienst, ontvangen een vast en eerlijk uurloon en bouwen pensioen op. Om hen elke dag een duwtje in de rug te geven, gaan onze koeriers op pad met boterhammen met pindakaas en de nodige energierepen. Een dag fietsen kost tenslotte nogal wat energie!

Onze sociale missie levert ons de hoogste trede op de Prestatieladder Sociaal Ondernemen (PSO) op, het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument en keurmerk van TNO. Je leest er hier meer over.

Impact maken

Niet duurzaam roepen, maar duurzaam doen

Er zit een groot verschil tussen duurzaam roepen en duurzaam doen. Onze fietskoeriers laten iedere dag zien dat het wél duurzaam kan. En waar we niet op de fiets kunnen bezorgen, gebruiken we uitsluitend groene stroom.

We zetten iedere dag stappen om meer en efficiënter te kunnen bezorgen, in zoveel mogelijk steden en dorpen in Nederland. Iedere dag verbazen we (nieuwe) klanten, collega’s, vrienden en familie: het kán gewoon op de fiets. Door het op de fiets te doen, vervangen we zoveel mogelijk bestelbussen door fietsen. Zo houden we onze steden leefbaarder en besparen we enorm veel CO2eq-uitstoot.

Circulair-to-Cycloon

Onze duurzaamheidspijlers

We hebben verschillende duurzaamheidspijlers opgesteld. Bij alles wat we doen, houden we deze pijlers in ons achterhoofd.

  1. Fietsen maakt de wereld mooier . Iedere dag verbazen we (nieuwe) klanten, collega’s, vrienden en familie: het kán gewoon op de fiets.
  2. Circulair-to-Cycloon. Bij de keuze voor onze kantoren, materialen en onderdelen werken we volgens het cradle-to-cradle principe. Oude fietsframes gaan naar de oud-ijzer-boer en lekke fietsbanden gebruiken we als spanband.
  3. Een prettig werkklimaat. Bewust omgaan met de wereld om ons heen én tegelijkertijd zorgen voor een prettige werkplek: dat gaat hand in hand.
  4. Bewustzijn creëren, zowel intern als extern. Iedere Cycloner is gemotiveerd om onze sociale en duurzame doelen te laten slagen. We doen het echt samen en dat dragen we graag uit.
  5. Innoveren en lef tonen. Wie voorop wil lopen (of fietsen), moet blijven innoveren.

De cijfers op een rijtje

In ons jaarverslag lees je al onze cijfers over 2023. Hoeveel CO2eq-uitstoot we samen met jullie bespaard hebben, hoeveel fietsen en trailers er dagelijks de weg op gaan, hoeveel collega's met een sociale baan bij ons werken en meer.

Verschil maken

Samen fietsen we de wereld mooier

Wil je advies om ook jouw post of pakketten sociaal en duurzaam te laten bezorgen? Neem contact op, we helpen je graag!

Zakelijk contact >