Cycloon & Fietskoeriers.nl gaan verder als één merk. Wij zijn Cycloon. We doen 't gewoon. Ontdek meer ›

Track & trace Inloggen

“Cycloon Nijmegen is gestart op 1 april 2014. En nee, dat is geen grap!”, om Sannie - onze voorman uit Nijmegen - maar even te quoten. Sannie werkt 28 uur verdeeld over vier dagen per week op de vestiging van Cycloon in Nijmegen. Hij werkt momenteel ruim zes jaar in de post. Voordat de postvestiging in Nijmegen werd overgenomen door Cycloon Post & Fietskoeriers werkte Sannie bij Breed Post als sorteerder en postbode. Sinds de overname heeft Sannie zich echter doorontwikkeld tot een onmisbare voorman op de werkvloer.

Onder Cycloon kreeg hij de mogelijkheid om zichzelf verder te ontwikkelen

“Ik ben begonnen als postbode en sorteerder onder Breed Nijmegen. Er waren steeds minder mensen die in het frankeerproces wilden werken waardoor ik hier meer ben gaan oppakken. Hierdoor kwamen mensen steeds meer naar mij toe voor vragen en hulp. Op het moment dat Breed werd overgenomen door Cycloon kreeg ik de mogelijkheid om door te groeien en ben ik voorman geworden“, vertelt Sannie.

“Ik begin mijn dag door even snel een babbeltje te maken met mijn collega’s. Vervolgens zet ik de computer aan voor de overdracht en begin ik aan de administratie. Langzaam komen de andere collega’s binnendruppelen en gaan we alles klaarmaken voor het frankeerproces. Mocht er een mailing bij zitten dan moeten wij hier altijd rekening mee houden in verband met de tijd. Naast de postverwerking dragen wij met z’n allen de verantwoordelijkheid om alles schoon te houden. Hier valt ook de kantine onder. Dit is ook de plek waar ik op de hoogte blijf over wat er speelt onder de werknemers door regelmatig een gesprekje met ze aan te gaan”.

Hij is graag op de werkvloer

Sannie is altijd slager geweest totdat hij in 2010 is begonnen als postbezorger. “Het leuke aan de post vind ik de variatie die het meebrengt, je werkt het hele postproces door van begin tot eind. Hierdoor ben je altijd wel met iets anders bezig, het liefst werk ik samen met anderen op de werkvloer. Ik houd er niet van om steeds bevelen uit te delen, maar draai graag mee in het hele proces.”

Hij had zo zijn twijfels in het begin

Toen Breed in 2014 werd overgenomen door Cycloon Post Nijmegen had Sannie nogal zijn twijfels of dit wel goed uit zou pakken. “Het voelt alsof we het niet beter hadden kunnen treffen!”, zegt Sannie enthousiast. “Ik had in het begin nogal mijn twijfels, maar ik ben nu ontzettend blij dat het is gebeurd. We krijgen hele goede ondersteuning van Nina, Daan en Marlies (red. leidinggevenden Cycloon Nijmegen). Zij zijn heel professioneel en dat is erg prettig. Iedereen is belangrijk in hun ogen en nemen daarom echt de tijd voor je.”

Fluitend naar zijn werk

Sinds de overname heeft Sannie al wat persoonlijke veranderingen opgemerkt. ‘’Ik kon soms nogal recht voor de raap zijn. Vooral toen ik begon als voorman liep ik hier nog wel eens tegenaan. Ik heb geleerd dat ik dingen soms iets tactischer moet brengen. Het heeft mij dus wel aan het denken gezet. Het gaat nu een stuk beter en ik merk dat het mij meer rust heeft gegeven. Voorheen was er veel verzuim onder de medewerkers, maar ik heb gezien dat bij een goede relatie met je werkgever dit bijna het geval niet meer is.”.

Het is momenteel erg druk. Sommige pakketten zijn wat later, sorry! We bezorgen jouw pakket zo snel mogelijk. Houd je Track & Trace in de gaten voor de meest actuele informatie.

Kaart actuele vertragingen