Volg je pakket Inloggen

Dit is het voorwoord van Marieke Snoek in ons sociaal en duurzaamheidsverslag 2021.

We zijn een bedrijf met mensen en voor mensen. Het coronavirus, en de gevolgen hiervan, maakten in 2021 verbinding houden moeilijker. Ik ben dan ook onder de indruk van de veerkracht van onze medewerkers, klanten en partners.

Trots ben ik ook, bijvoorbeeld op de groei die we maakten. We bezorgen in steeds meer steden post en pakketten op de fiets. Zo groen en sociaal mogelijk. Daarmee zetten we al bijna 20 jaar de bezorgmarkt op zijn kop. In dit verslag vertellen we hoe we dat het afgelopen jaar hebben gedaan.

Zo vragen we ons continu af hoe we ons werk beter kunnen doen voor de mensen én de wereld om ons heen. Vandaaruit durfden we onze doelen bij te stellen en te verleggen. We willen in 2025 klimaatpositief zijn en 1500 sociale banen bieden. Een ambitie die hopelijk meer mensen inspireert om zich bij ons aan te sluiten.

Daarnaast willen we meer bewustwording creëren, intern en extern. Daarom vind ik het leuk dat onze jobcoaches in dit verslag praktisch uitleggen hoe elke organisatie een sociale werkplek kan creëren. Dat Niek, onze logistiek en facilitair manager, deelt hoe wij zo duurzaam mogelijk inkopen. En dat twee klanten vertellen waarom zij kiezen voor bezorging op de fiets.

Het is een veelzijdig verslag geworden dat onze gezamenlijke duurzame en sociale ambities weergeeft. Samen fietsen we de wereld mooier. Als één ploeg. Bedankt voor jouw bijdrage daarin!

Veel leesplezier. Met sportieve groet,

Marieke Snoek
Algemeen directeur

Sociaal en Duurzaamheidsverslag 2021

Open hier ons Sociaal en duurzaamheidsverslag 2021 in PDF.

Of lees hieronder de afzonderlijke artikelen.

Verslag ontvangen?

Stuur even een berichtje aan onze klantenservice. Sturen zij jou een exemplaar.

Wij zoeken fietskoeriers!
Hou je van fietsen, werk je het liefst buiten en zoek je een flexibele (bij)baan? Kom bij ons pakketten bezorgen!

Bekijk de vacatures >