Volg je pakket Inloggen

En hun franchisenemers ook!

Opdrachtgever: Intertoys
Aantal vestigingen: 200+
Dienst: ship-from-store same day lokaal (lokale bezorgservice)
Webshop: intertoys.nl

Intertoys hoeft geen introductie. Deze speelgoedspecialist maakt het nog makkelijker om online te bestellen en producten in winkels op te halen of thuis te laten bezorgen, met zo min mogelijk impact op het milieu.

Dankzij onze nieuwe bezorgdienst ship-from-store same day lokaal.


Mariska Buiter, E-commerce Manager bij Intertoys is als een kind zo blij:
‘We werkten al fijn samen met Cycloon. Nieuw is dat we onze fysieke winkels als mini-distributiecentra gebruiken. Klanten die online bij ons bestellen, kunnen dezelfde dag vanuit een lokale winkel het pakketje laten bezorgen. Dat is goed voor de ondernemer, de klant en het milieu.

We brengen de fysieke winkels en webshop dichter bij elkaar (omnichannel)
‘Intertoys.nl en haar winkels hebben nu een gezamenlijke propositie: bestel online en de winkel in jouw stad bezorgt het pakket, als het mogelijk is. Hiermee ondersteunen we lokaal ondernemerschap. Onze franchisenemers reageerden dan ook enthousiast op onze plannen. Ze doen graag mee.

De praktijk bewijst dat onze klanten graag lokaal bestellen. Mensen krijgen bij de check-out de optie lokale bezorgservice te zien als hun postcode binnen het bezorggebied van de winkel valt. Bovendien willen klanten best betalen voor bezorging op dezelfde dag. Bijvoorbeeld als iemand een verjaardag vergeten is, maar die middag nog moet werken en voor 13:00 uur heeft besteld, dan kan Intertoys diezelfde avond nog bezorgen.’

De kracht van Cycloon zit ook in de landelijke dekking die zij al hebben Mariska Buiter Intertoys

Cycloon denkt ver mee vooruit
‘Toen we vertelden dat we de lokale bezorgservice wilden opzetten, hebben we naar andere partijen gekeken, maar Carlijn en Lucas (van Cycloon red.) dachten al ver met ons mee: hoe kunnen we onze propositie van lokale bezorgservice voor heel Nederland uitrollen?

Carlijn tekende een stappenkaart hoe de processen bij Fietskoeriers.nl moesten lopen. We zouden beginnen met tien steden, dan groeien naar dertig en zo verder. Niet alleen voor Intertoys, maar ook voor andere franchiseformules.

De kracht van Cycloon zit ook in de landelijke dekking die zij al hebben. Ze fietsen in meer dan zestig steden. Hoe meer Omnichannel retailers van deze dienst gebruik maken, hoe efficiënter die fietskoeriers op pad kunnen.

Intertoys Amsterdam laat bijvoorbeeld een aantal pakketjes per dag ophalen, dan is dat het. Stel dat een bekende sportzaak en een drogisterij daarbij komen, dan kunnen de koeriers misschien dertig pakketten per dag ophalen. Dan kunnen meer fietskoeriers worden aangenomen. En ook in kleinere steden kan met de fiets bezorgd kan worden.’

Flexibel vervoerders platform
‘We werken samen met Paazl. Zij werken met meer webshops en bieden een digitaal platform voor vervoerderbeheer, met een breed aanbod van zowel grote als kleinere vervoerders, terwijl franchisenemers ook zelf pakketjes kunnen afleveren. Die driehoek werkt goed.’

Samen kunnen we in heel Nederland groener bezorgen
‘Deze dienst geeft Intertoys als speelgoedspecialist de kans om duurzamer te worden. We leveren producten aan klanten op de meest efficiënte manier en met de minste impact op onze omgeving. De pakketten worden met een goed verhaal bezorgd: zo veel mogelijk op de fiets door een sympathieke fietskoerier. Dat vindt Intertoys belangrijk en ik persoonlijk ook.

Wij vinden Fietskoeriers.nl een geschikte partner, vanuit winkelperspectief én vanwege de duurzaamheid. Klanten blij, ondernemers blij, milieu blij, Intertoys blij. Andere Omnichannel Retailers zou ik dan ook willen zeggen deze oplossing serieus te overwegen en het gewoon te proberen.’


OOK PAKKETTEN MET SHIP-FROM-STORE VERZENDEN?
Neem contact op met onze zakelijke klantenservice via 085 27 33 273 of mail naar info@cycloon.eu. We helpen je graag.

LEES MEER OVER SHIP-FROM-STORE >>

Meer weten over pakketbezorging op de fiets?

Neem contact op met onze zakelijke klantenservice via 085 27 33 273 of vraag een offerte aan. We helpen je graag.