Volg je pakket Inloggen

Dit artikel is onderdeel van ons sociaal en duurzaamheidsverslag 2021.

Prikkelende pionier in de fashion-industrie

De Duitser Karl Drais wordt gezien als de uitvinder van de fiets, een pionier. In 1816 maakte hij een zogenaamde loopfiets, ook wel velocipede en draisine genoemd. Zonder hem geen fiets. Zonder fiets geen Cycloon. Wij houden van pionieren.

Wie ook pioniers zijn? Otrium. Wie kent ze nog niet?

Dit online fashion-platform verkoopt onverkochte items van honderden designer merken.

Over Otrium

Otrium is opgericht vanuit de overtuiging dat alle kleding die geproduceerd wordt, ook gedragen moet worden. Dat is hun missie. Vervolgens moet kleding op de meest duurzame manier bij de consument bezorgd worden. En dat doen onder andere onze fietskoeriers.

Wat ons prikkelt? De inspanning van Otrium om hun klanten en de modemerken te helpen naar een duurzamere manier van werken. Bijvoorbeeld hun innovatieve verpakkingen van gerecycled papier. Sinds kort zijn er enveloppen toegevoegd, zodat er zo min mogelijk lucht verstuurd wordt. Zo is otrium elke dag bezig om duurzame beslissingen te maken.

Wij zijn trotse partners. Dit is namelijk wat wij ook zo graag doen: kijken hoe we meer positieve impact kunnen maken.

We love pionieren. We love Otrium.

Wat heeft onze samenwerking hen opgeleverd?

Veel mode blijft onverkocht. Online fashion-platform Otrium verkoopt onverkochte items van honderden designer merken. Het is een platform waarop modemerken in samenwerking met Otrium een eigen winkel kunnen openen. De modemerken leveren de items, Otrium de techniek, data én de logistiek.

En wij helpen mee, met pakketbezorging in de stad.

In 2021 bezorgden we 110.807 pakketten met fietskoeriers. Dat betekent dat 2.786.013 kg CO2-uitstoot bespaard is. En dat scheelde zo'n 2 bestelbussen in de stad per dag!

In die zin, draagt fietskoeriers absoluut bij aan hun duurzame missie

Otrium werkt in alles vanuit duurzaamheid

Dat betekent continu verbeteren van hun business model. Het begint met het vinden van een nieuwe eigenaar voor onverkochte fashion-items van modemerken.

Voordat de kledingstukken online worden gezet, komen ze fysiek binnen in het magazijn van Otrium waar ze geïnspecteerd worden en waar nodig gepolijst. Polijsten houdt in dat de items gestoomd worden, een losse knoop wordt aangezet en gefotografeerd. Een speciaal team repareert retouren die terugkomen met een klein defect tot nieuwstaat om ze zo een tweede kans te geven op het platform.

Daarnaast heeft Otrium de ambitie om continu zichzelf, de klanten, de modemerken en partners waarmee ze samenwerken te inspireren om te bewegen naar een duurzamere manier van werken.

Inspireren door te blijven vernieuwen

Zo sloegen zij vorig jaar de handen ineen met Good On You, een platform dat merken een duurzaamheidsscore geeft. Die score gaat niet alleen over milieubewustzijn, maar bijvoorbeeld ook over arbeidsomstandigheden en materiaalkeuze.

De ratings zijn gebaseerd op informatie die openbaar beschikbaar is, waaronder industrie-normen, dus mocht je zelf nog je research willen doen, dan kan dat.

Zowel hun website als hun app hebben een duurzaamheidsfilter die gebaseerd is op deze ratings, genaamd de ‘Duurzaamheidsfilter'. Hiermee wil Otrium jou inspireren en inzicht geven in welke merken extra stappen zetten op het gebied van duurzaamheid.

Nieuwe duurzame verpakkingen

Ook heeft Otrium sinds begin 2022 - naast verzenddozen - ook enveloppen van gerecycled materiaal. Op deze manier is er minder verpakkingsmateriaal nodig voor kleine bestellingen en wordt er minder lucht verstuurd. Ook passen er zo meer bestellingen in één fietsrit.

Met die ontwikkeling zijn wij hartstikke blij (zie de foto hieronder).

Kortom: onze handen gaan op elkaar voor Otrium!

Bestel ook de mooiste modemerken, maar dan duurzaam, op Otrium.nl >

Dit artikel is onderdeel van ons sociaal en duurzaamheidsverslag 2021.

Ook pakketten bezorgen met fietskoeriers?

Neem contact op met onze zakelijke klantenservice via 085 27 33 273 of mail naar info@cycloon.eu. We helpen je graag.

Wij zoeken fietskoeriers!
Hou je van fietsen, werk je het liefst buiten en zoek je een flexibele (bij)baan? Kom bij ons pakketten bezorgen!

Bekijk de vacatures >