Volg je pakket Inloggen

Met meerderheidsbelang bol.com willen beide partijen groei van Cycloon versnellen.

Cycloon en bol.com hebben dit weekend de transactie afgerond voor de strategische samenwerking waarbij bol.com aandeelhouder is geworden van Cycloon. De Autoriteit Consument & Markt heeft de hiervoor benodigde toestemming gegeven. Dat betekent dat bol.com en Cycloon kunnen toewerken naar de eerste gezamenlijke levering van een bol.com-pakketje. Naar verwachting zal dit in de tweede helft van dit jaar gebeuren. De partijen willen gezamenlijk de groei van Cycloon versnellen en delen de ambitie om bezorging duurzamer en socialer te maken. Het huidige management van Cycloon wordt voortgezet en de bestaande aandeelhouders van Cycloon blijven als aandeelhouders betrokken.

Door de samenwerking met bol.com kan Cycloon haar missie om groen en sociaal te bezorgen substantieel versnellen en ontstaat er een toekomstbestendige positie met sterke groeimogelijkheden in een competitieve markt. Voor bol.com en diens verkooppartners zorgt het meerderheidsbelang ervoor dat een groter deel van de pakketten per fiets bezorgd kan worden, en het online retail platform wil klanten zo een nog betere service in bezorging bieden.

Groen en sociaal

Directie en aandeelhouders blijven vol inzetten op de sociale cultuur en duurzame missie van Cycloon om de organisatie te laten groeien en nieuwe werkgelegenheid te creëren. Cycloon verstuurt met haar landelijke netwerk van fietskoeriers en postbezorgers voor duizenden klanten post en pakketten door heel Nederland. Hierdoor wordt er jaarlijks nu al 1600 ton CO2 bespaard en zijn er 600 mensen met een (voormalige) afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk bij het bedrijf. Cycloon blijft de post- en pakketbezorging voor huidige en nieuwe klanten voortzetten, en gaat daarnaast pakketten bezorgen voor bol.com. Het betreft hier zowel pakketten van bol.com zelf als pakketten van verkooppartners die hun artikelen opslaan in de distributiecentra van bol.com.

Onderdeel van de transactie is dat bol.com over vier jaar ook de resterende aandelen verwerft. De partijen willen Cycloon ook dan als zelfstandig merk voort laten bestaan.

Over Cycloon

Cycloon is dé groene en sociale bezorgexpert van Nederland. Het is Cycloons missie om de bezorgmarkt in beweging te brengen, zodat deze groener en socialer wordt. Vanuit die missie nam Cycloon in 2016 het initiatief tot een landelijk fietskoeriersplatform en bezorgt inmiddels uitsluitend op de fiets in ruim 75 steden. Zo werd een landelijk dekkende pakketdienst met zo’n 800 fietskoeriers een feit. Daarnaast werken er bij Cycloon 600 postbezorgers met een (voormalige) afstand tot de arbeidsmarkt.

Over bol.com

In 1999 werd bol.com in Nederland opgericht vanuit een bouwkeet in Vianen. Bol.com was de eerste online boekenwinkel van Europa. Ruim 20 jaar later is bol.com één van de grootste online retail-platformen van België en Nederland met een assortiment van ruim 41 miljoen artikelen in tientallen productcategorieën, met focus op non-food. Bol.com wil haar klanten altijd gemak, betrouwbaarheid en keuze bieden, waar en wanneer dan ook. Dat doet het platform samen met 49.000 lokale ondernemers die via bol.com verkopen aan 13 miljoen Nederlandse en Belgische klanten. Bol.com gelooft in de kracht van samenwerken, want alleen samen met verkooppartners kan bol.com haar klanten de beste winkel(ervaring) bieden. Als ‘winkel van ons allemaal’ moet iedereen bij bol.com terecht kunnen.

Bol.com wil het elke dag beter doen: van zo zuinig mogelijk verpakken en bezorgen tot het gebruik van 100 procent wind- en zonne-energie in de gebouwen. Samen met een netwerk van leveranciers, verkooppartners, collega’s en miljoenen klanten wil bol.com duurzamer leven makkelijker maken. Met het duurzame assortiment wil bol.com klanten helpen een bewuste keuze te maken en wil het platform de CO2-uitstoot per pakket zoveel mogelijk reduceren. De uitstoot die overblijft, wordt gecompenseerd. Voor de 49.000 verkooppartners die via het platform verkopen, compenseert bol.com ook de operationele uitstoot. Vanaf 2022 is bol.com klimaatneutraal volgens de Climate Neutral Certification-standaard.

Bol.com heeft ruim 2.600 medewerkers in dienst, zij werken op het hoofdkantoor in Utrecht, Nederland. Sinds 2012 is bol.com onderdeel van Ahold Delhaize.

Wij zoeken fietskoeriers!
Hou je van fietsen, werk je het liefst buiten en zoek je een flexibele (bij)baan? Kom bij ons pakketten bezorgen!

Bekijk de vacatures >