Geschiedenis

Vandaag de dag bestaat Cycloon uit twee bedrijven: Cycloon Fietskoeriers en Cycloon Post. Wat in 1999 begon als een lokaal fietskoeriersbedrijf in Groningen groeide door de jaren heen uit tot een bedrijf met vestigingen in meerdere dorpen en steden.

Cycloon Fietskoeriers

In 1999 ging Cycloon Fietskoeriers van start in Groningen, met als doel het snelle en duurzame alternatief te zijn op het gebied van logistiek in de stad. Eddy te Rietstap, toen zelf nog fietskoerier in Groningen, opende in 2002 zijn eigen fietskoeriersvestiging onder de naam Cycloon.

In Zwolle zette hij een vestiging neer die nog steeds als blauwdruk geldt voor het Cycloon van vandaag. Snel inspelend op wensen van de klant, geen nee-verkopen en tot het uiterste gaan om een klant tevreden te stellen. Dit, samen met het aanhouden van strakke werkprocessen en een perfect op elkaar ingespeeld team van fietskoeriers, maakte dat geen opdracht te gek was voor Cycloon. En dat is het nog steeds niet.

Het succes bleef niet onopgemerkt. In 2006 werd Cycloon Fietskoeriers uitgeroepen tot starter van het jaar. In 2007 werd Eddy ook eigenaar van de vestiging in Groningen en in 2009 werd een derde vestiging van Cycloon geopend in Arnhem. Op 1 januari 2016 opende de vierde fietskoeriersvestiging zijn deuren in Amsterdam. Later dat jaar volgden vestiging nummer vijf, zes en zeven in Amersfoort, Rotterdam en Den Haag. Met de opening van de vestigingen in Almere en Hengelo in 2017 telt Cycloon nu 9 fietskoeriervestigingen.

Al jaren onderscheidt Cycloon Fietskoeriers zich door snelle en duurzame koeriersdiensten te leveren in de stad. Dit naar tevredenheid van vele trouwe klanten. Apotheken waarvoor medicijnen aan huis bezorgd worden, ziekenhuizen waarvoor bloed en instrumenten vervoerd worden, bakkers waarvoor brood bezorgd wordt, het brengen en halen van post bij bedrijven of het rijden van ad hoc spoedritten: onze fietskoeriers zijn al jaren door weer en wind voor elke klus in te zetten.

Cycloon Post

In 2012 verzocht WEZO, de sociale werkvoorziening in Zwolle, Cycloon om middels een pilot het sociale postbedrijf Business Post Zwolle efficiënter en rendabeler te maken. Met de ervaring uit de fietskoerierswereld werden duidelijke en strakke werkprocessen ingericht en communicatielijnen met postbezorgers kort gehouden om bezorgkwaliteit te verhogen. Extra controleslagen werden ingevoerd om foutmarges te verkleinen en daarnaast werd er geïnvesteerd in persoonlijke aandacht en begeleiding van de medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Het succes van de pilot resulteerde eind 2012 in de overname van het postbedrijf en daarmee opende de eerste vestiging van Cycloon Post zijn deuren. Met Zwolle als voorbeeld volgden de jaren erna soortgelijke overnames. In 2013 werden postvestigingen geopend in Dalfsen en Meppel en in 2014 volgden Kampen, Deventer, Hasselt, Groningen en Nijmegen. Met de opening van vestigingen in Hattem en Leek in 2015, in Amersfoort, Ommen, Hardenberg, Dedemsvaart, Steenwijk, Hengelo, Oldenzaal, Almelo, Goor en Arnhem in 2016 en in Almere en Beverwijk-Heemskerk in 2017, telt Cycloon Post nu 22 vestigingen waar zo’n 750 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt goede aandacht en begeleiding krijgen en elke dag met plezier naar hun werk gaan.