07 oktober 2016

Cycloon verzorgt kantoorpost voor netbeheerder Enexis

Cycloon Post & Fietskoeriers gaat alle kantoorpost voor Netbeheerder Enexis ophalen en bezorgen. Algemeen directeur Marieke Snoek van Cycloon en René Laheij, manager Facility Management van Enexis hebben vrijdagochtend 7 oktober op het energieneutrale kantoor van Enexis in Zwolle het contract ondertekend.

Past in duurzame ambitie

Cycloon zorgt samen met partner Business Post voor de landelijke dekking. “We zijn erg blij met deze klant”, begint Marieke Snoek. “In de eerste plaats omdat het een mooi landelijk opererend bedrijf is. Daarnaast is het fijn om deze klant te ontzorgen samen met onze partners van Business Post. En wij passen natuurlijk perfect in de duurzame ambities van Enexis.”

Meer dan de prijsstelling

René Laheij ziet ook dat Cycloon past bij Enexis. Natuurlijk was de prijsstelling goed, maar in het voortraject keek Enexis naar meer dan alleen het geld. “Centraal binnen de aanbesteding stond het maatschappelijk verantwoord ondernemen en we hebben specifiek aandacht besteed aan CO2-reductie en het inzetten van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met Cycloon hebben we hier een goede invulling aan gegeven.”

Contract met optie tot verlenging

Enexis transporteert gas en elektriciteit in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland voor 2,7 miljoen huishoudens en bedrijven. Bij Enexis werken ongeveer 4.300 mensen. Cycloon zal de logistiek verzorgen voor honderdduizenden poststukken per jaar tussen veertien vestigingen van Enexis. Het contract loopt tot eind 2017 met een optie tot verlenging.

Fietskoerier Arjen Bloemink bracht het contract symbolisch langs op het energieneutrale Enexis-kantoor in Zwolle.