Volg je pakket Inloggen

Cycloon en bol.com hebben de transactie afgerond waarbij bol.com 100% aandeelhouder is geworden van Cycloon. De Autoriteit Consument & Markt heeft de hiervoor benodigde toestemming gegeven. De partijen willen gezamenlijk de groei van Cycloon versnellen en delen de ambitie om bezorging groener en socialer te maken. Bol.com had al een meerderheid van de aandelen in Cycloon, en is met de goedkeuring van deze transactie volledig eigenaar geworden.

Bij de aankondiging van de samenwerking in december 2021 gaven beide organisaties aan dat bol.com Cycloon wil helpen in haar missie om groen en sociaal bezorgen substantieel te versnellen. In 2022 werd de transactie voor een meerderheidsbelang van bol.com in Cycloon voltooid. Hiermee is een toekomstbestendige positie gerealiseerd met sterke groeimogelijkheden in een competitieve markt. Voor bol.com zorgt de samenwerking ervoor dat een groter deel van de pakketten per fiets bezorgd kan worden en dat het online retail platform klanten de beste service in bezorging kan bieden. In september 2022 bezorgde Cycloon het eerste bol.com-pakketje.


Optimale synergie

Cycloon verstuurt met haar landelijke netwerk van fietskoeriers en postbezorgers voor duizenden klanten post en pakketten door heel Nederland. De levering met vrachtfietsen is uitstootvrij en houdt woonwijken veilig. Ook werken er honderden mensen met een (voormalige) afstand tot de arbeidsmarkt bij Cycloon.


Initieel was het voornemen dat bol.com de resterende aandelen in Cycloon in 2026 zou verwerven. De partijen hebben nu besloten om alle aandelen in Cycloon al op korte termijn onder te willen brengen bij bol.com. Het intensiveren van de samenwerking zal Cycloon in staat stellen sneller op te schalen. Zo kan de synergie tussen beide organisaties optimaal worden ingericht en kunnen bol.com en Cycloon meer impact realiseren in het verduurzamen en socialer maken van bezorging. Cycloon zal als zelfstandig merk blijven bestaan, met een eigen directie. Naast de pakketten van bol.com, blijft Cycloon ook voor andere klanten post en pakketten bezorgen.

Meer nieuws?

Bekijk onze andere nieuwsartikelen

Wij zoeken fietskoeriers!
Hou je van fietsen, werk je het liefst buiten en zoek je een flexibele (bij)baan? Kom bij ons pakketten bezorgen!

Bekijk de vacatures >