Volg je pakket Inloggen

Even voorstellen
Eva Koster werkt als HR-directeur bij Cycloon. Voor Eva zijn de collega's het allerbelangrijkste binnen een organisatie. Ze is trots op de cultuur die bij Cycloon heerst en gelooft in de kracht van mensen. Sinds kort zet Eva zich in voor een nieuwe groep medewerkers: asielzoekers die graag willen werken. Daarover raakt ze niet uitgepraat!

Cycloon neemt vluchtelingen in dienst? Waarom?

“We willen mensen die willen werken de kans bieden om te komen werken. Bij Cycloon werken momenteel ruim 1400 medewerkers. Een groot gedeelte daarvan heeft een sociale baan wat betekent dat zij een (voormalige) afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Kortgeleden zijn we begonnen met een nieuwe groep medewerkers en dat zijn asielzoekers. Wat we nu zien in de start, is dat het een groep welwillende en hardwerkende mensen is.“

Is het eenvoudig om asielzoekers aan te nemen?

"Nee. Het heeft helaas heel wat voeten in aarde om asielzoekers een contract te bieden. Ten eerste de vraag: hoe kom je met deze mensen in contact? Wij werken met een tussenpartij die ons in contact brengt met mensen die willen werken. De selectie is vervolgens hetzelfde als bij iedere andere collega. Het administratieve proces duurt vervolgens lang.

Wij werken samen met een administratiebureau dat dit voor ons regelt. Er moeten veel formulieren worden ingevuld, vergunningen worden verleend en juridische zaken worden uitgezocht. Wij zijn vrij groot en hebben gelukkig de juiste mensen die ons kunnen helpen maar voor een kleine werkgever zal het niet interessant zijn. De aanname dat het zou gaan om de goedkope krachten, die klopt dus echt niet!”

Werk kan je uit een sociaal isolement halen Eva, HR-directeur bij Cycloon

Waarom doen jullie het dan?

“Het is onze missie om duurzaam én sociaal post en pakketten te bezorgen. We werken al lang met mensen met een sociale baan. Dit is een nieuwe groep mensen die het sociale aspect van ons bedrijf onderstreept en daarom meer dan welkom zijn om te komen werken. Daarnaast kan werk je uit een sociaal isolement halen. Veel asielzoekers moeten jaren wachten. Je voelt je al snel lamlendig als je op de bank blijft zitten.

D66-kamerlid Anne Marijke Podt verwoorde het laatst heel mooi. Zij zei dat onderzoek laat zien dat het beter is voor mensen om actief te blijven. Ook als je nog in de procedure zit voor een eventuele verblijfsvergunning. Als je actief blijft kun je nadenken over je toekomst. Of die nou in Nederland ligt of in het land van herkomst, dat maakt in feite niet uit.“

Is het puur ideëel gedreven om asielzoekers aan te nemen? Of komt het nu goed uit door de krapte op de arbeidsmarkt?

“Ik lieg als ik zeg dat we het alleen vanuit ideëel opzicht doen. Het is lastig om mensen te vinden voor nachtwerk. En nog moeilijker om mensen te vinden die dat graag doen. Dus het is zeker een win-win situatie. Wij hebben er bij Cycloon veel baat bij.

Kun je een voorbeeld uit de praktijk geven?

“Neem het verhaal van Osamah en Aseel. Twee hardwerkende jonge jongens die, tijdens de feestdagen, in het sorteercentrum in Utrecht werkten. Vanuit het AZC fietsten ze elke dag 10 kilometer naar hun werk. Ze waren blij om voor Cycloon te mogen werken.

Osamah vertelde: ‘We krijgen bij Cycloon de kans om te werken en om te groeien. Hier werken collega's uit Afrika, Azië en Europa. Het is nooit saai, iedereen wordt geaccepteerd en we hebben plezier met elkaar.’

Wat Osamah deelt, dat is de essentie. Deze jongens mogen werken, worden gezien, voelen zich nuttig, leren de taal, maken plezier met collega's en verdienen geld, wat goed is voor hun eigenwaarde. Ze zijn gemotiveerd en dankbaar. Dat is waarom het zo belangrijk is ook asielzoekers aan een baan te helpen. Ik blijf er dan ook van overtuigd: ‘Iedereen die wil werken, kan werken. Als we het vanuit de samenleving en politiek maar willen!’”

Meer verhalen lezen?

Als dé koploper op het gebied van sociale en duurzame logistiek, nemen we je graag mee in ons verhaal. We werken volgens een unieke filosofie, en met die groene en sociale filosofie in ons achterhoofd doen we er alles aan om de wereld om ons heen mooier te maken. Dat zorgt ervoor dat onze collega's allemaal uitgegroeid zijn tot een autoriteit op hun eigen vakgebied. Van íeder onderdeel op de juiste manier en bij de juiste leverancier willen inkopen tot jobcoaches die op een slimme manier onze collega's met een sociale baan te helpen: we doen het gewoon.

Meer weten over onze filosofie?

Het team van Cycloon bestaat uit koplopers uit allerlei verschillende vakgebieden. Van onze manager support die er álles aan doet om duurzaam in te kopen tot onze jobcoaches die op een slimme manier onze collega's helpen. Onze unieke filosofie is in onze hele bedrijfsvoering doorgevoerd. Wil je daar meer over weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.