Volg je pakket Inloggen

In een tijd waarin de postmarkt een aanhoudende krimp vertoont met een jaarlijkse daling van het aantal verstuurde poststukken, heeft Cycloon, de duurzame en sociale bezorgexpert, juist groei weten te realiseren.

In 2023 hebben de postbezorgers van Cycloon 3% meer poststukken bezorgd dan in 2022, wat resulteerde in een totaal van ruim 18,2 miljoen bezorgde poststukken. Het peloton van Cycloon bestaat uit ruim 520 werknemers met een sociale baan, waarmee Cycloon een van de sociaalste bedrijven van Nederland is.

Menne Smallenbroek, operationeel manager bij Cycloon, is trots op de mensen die deze groei mogelijk maken: "De prestaties van 2023 zijn te danken aan onze fantastische medewerkers, op alle afdelingen van het bedrijf. Hun toewijding en harde werk hebben deze groeicijfers mogelijk gemaakt. Ons team bewijst het elke dag weer: samen fietsen we de wereld mooier!"

61% meer pakketten bezorgd

Parallel aan de groei in de postmarkt, laat Cycloon indrukwekkende cijfers zien in de uitdagende pakketmarkt. Het aantal door Cycloon bezorgde pakketten steeg in 2023 met meer dan 61%, naar een totaal van ruim 4,1 miljoen pakketten.

Rob Brakenhoff, algemeen directeur bij Cycloon, geeft aan blij te zijn met deze cijfers, en ziet tegelijkertijd de potentie van Cycloon's peloton: "We zijn trots dat we in deze uitdagende markten blijven groeien. Deze resultaten bevestigen dat het anders kan, door anders te denken en door het gewoon te doen. Daarnaast laten deze cijfers zien dat webshops, bedrijven, overheden en andere instellingen het belang van duurzaam en sociaal ondernemen inzien. Samen met hen maken we al ruim 20 jaar het verschil - en dat blijven we doen."

We zijn keihard op weg om de bezorgmarkt op z'n kop te zetten. Meer weten over waarom en hoe we dat doen? Of wil je meer cijfers zien? Bekijk ons jaarverslag.

Impactcijfers 2023

Méér pakketten en méér poststukken op de fiets bezorgd: samen hebben we héél veel impact gemaakt! In ons jaarverslag lees je wat we in 2023 bereikt hebben.

Wij zoeken fietskoeriers!
Hou je van fietsen, werk je het liefst buiten en zoek je een flexibele (bij)baan? Kom bij ons pakketten bezorgen!

Bekijk de vacatures >