Volg je pakket Inloggen

Postbezorging aanbesteden?

Ontdek het sociale en duurzame alternatief

Ga je een aanbesteding post uitschrijven? Cycloon is het sociale en duurzame alternatief voor PostNL. 85% van onze postmedewerkers heeft een (voormalige) afstand tot de arbeidsmarkt. En in vergelijking met andere postdienstverleners gaan de postbezorging en pakketbezorging bij ons op de fiets. En dat tegen een verrassend scherpe prijs. Benieuwd wat Cycloon voor jouw organisatie kan betekenen? Ontdek de mogelijkheden.

Aandacht voor mens en milieu

Sociaal en duurzaam aanbesteden

Bij een aanbesteding is er steeds vaker aandacht voor sociaal en duurzaam inkopen. Bijvoorbeeld doordat de gemeente criteria opstelt op het gebied van milieu of social return (SROI). Of misschien wil jouw organisatie inzetten op duurzaamheid. In beide gevallen ben je bij Cycloon aan het juiste adres. In alles wat we doen willen we (lokale) maatschappelijke impact hebben. Voor mens en milieu:

 • Onze postbezorgers en fietskoeriers bezorgen zoveel mogelijk op de fiets. Moeten er grote afstanden afgelegd worden, dan gaan we met de auto, maar die rijdt wel op groengas.
 • Inclusiviteit is bij Cycloon een belangrijke pijler. We zijn één ploeg. Daarmee bedoelen we dat iedereen mee mag doen, we elkaar gelijkwaardig behandelen en eerlijk zijn naar elkaar. Bij Cycloon heeft 85% van de postmedewerkers een (voormalige) afstand tot de arbeidsmarkt. Deze mensen komen bij ons tot hun recht. Wij kijken naar de mens achter de eerste indruk.

Lees meer over Cycloon
PSO gecertificeerd

Prestatieladder Socialer Ondernemen

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Door onze prestaties op het gebied van sociaal ondernemen is Cycloon in het bezit van de hoogst haalbare PSO-certificering: De PSO Trede 3 | 30+ certificering.

Met deze certificering toont Cycloon niet alleen aan tot de 10% best presterende bedrijven te behoren, maar ook dat minimaal 30% van ons personeelsbestand bestaat uit mensen uit de PSO-doelgroep. Daarmee voldoen wij aan de eisen van een sociale onderneming, conform artikel 2.82 van de herziene Aanbestedingswet (AW).

Lees meer over ons PSO-certificaat

Dit doet ons tenderteam in het proces van aanbesteden

Stap 1: Signaleren
Terwijl jullie onder andere het inkoopteam samenstellen en de scope van de vraag vaststellen wachten wij rustig af. Bij bestaande klanten van Cycloon denken we in deze fase al mee en leveren we op verzoek de benodigde informatie aan.

Stap 2: Vragen stellen
Tijdens deze fase maken jullie gebruik van de expertise van de markt. Ons tenderteam staat klaar voor een schriftelijke of mondelinge marktconsultatie voorafgaand aan publicatie, of tijdens het het stellen van vragen naar aanleiding van publicatie. Vanuit ons specialisme kunnen ze bij met name de sociale en duurzame aspecten van het aanbesteden van post adviseren.

Stap 3: Beslissen
Nadat we elkaar vragen gesteld hebben over vraag en aanbod en voor ons inzichtelijk is aan welke eisen we gaan voldoen, volgt er een intern adviesmoment. We leggen de opdracht voor aan de betrokken vestiging en ons management en beslissen of we inschrijven of niet. Uiteraard koppelen we dit aan jullie terug.

Stap 4: Offerte schrijven
De opdracht is nu duidelijk gedefinieerd en we starten met het schrijven aan een complete en correcte inschrijving.

Stap 5: Gunnen
Jullie beoordelen elke inschrijving en maken een selectie. Zijn jullie van plan een opdracht aan Cycloon te gunnen, dan staan we weer klaar om de benodigde informatie voor de verificatiefase aan te leveren.

Stap 6: Overdragen
Hebben jullie Cycloon de opdracht gegund, dan starten we met de implementatie van onze bezorgdiensten. Ons tenderteam blijft betrokken tot alles succesvol geïmplementeerd is.

Stap 7: Samenwerken
We bezorgen jullie post en/of pakketten op sociale en duurzame wijze. Samen evalueren we regelmatig de uitvoer van de opdracht.

De lagere tarieven voor de algehele dienstverlening en het feit dat Cycloon duurzame logistieke dienstverlening biedt gaf voor ons de doorslag om een samenwerking te starten. Duurzaam op het gebied van financiën, kwaliteit en MVO.
Wil van Loon van de Laar, Pro Persona
Wil van Loon van de Laar Pro Persona
Eenvoudig en snel door heel Nederland

Bezorging door Cycloon

Met de full service bezorgdiensten van Cycloon verzend je al jullie post eenvoudig en snel. Je levert alles ongefrankeerd en ongesorteerd bij ons aan en wij verzorgen de rest. Van het brengen en ophalen van dagelijkse post, tot het frankeren en bezorgen. Simpel toch?

En waar je post of pakket ook heen gaat, wij bezorgen door heel Nederland.

Buiten onze eigen regio’s werken we samen met verschillende partners. Zo zijn we aangesloten bij Business Post (het uitwisselnetwerk van sociale postbedrijven in Nederland), waarbinnen we zelfstandig opereren. Ook wisselen we onderling post en pakketten uit met PostNL en DHL. Op deze manier bieden we onze klanten een landelijk dekkend netwerk.

Bekijk onze vestigingen

Veelgestelde vragen

 • Op welke dagen bezorgen jullie?

  Cycloon bezorgt post op dinsdag t/m zaterdag en pakketten op maandag t/m vrijdag.

 • Voor welke overkomstduur kan ik kiezen?

  Als zakelijke klant bij Cycloon kun je kiezen tussen bezorging binnen 24 uur, 72 uur of een werkweek. Daarbij geldt hoe langer wij er over mogen doen, hoe voordeliger het voor jou is. Bekijk ook onze standaard tarieven.

 • Kan ik via Cycloon aangetekend versturen?

  Ja, ook waardevolle of belangrijke post verstuur je via Cycloon. Door het aangetekend te versturen heb je extra zekerheid:

  • Ontvangstbevestiging met handtekening.
  • Volg aangetekende stukken online.
  • De inhoud van aangetekende stukken is verzekerd bij verlies of beschadiging.
  • Een brief tot € 50 en een pakket tot € 500.

  Aangetekende stukken worden (voor een deel) door onze fietskoeriers bezorgd. Daarmee is aangetekend versturen niet alleen extra zeker, maar ook duurzamer.

Onze klanten

Benieuwd wat Cycloon voor jouw onderneming kan betekenen?

We vertellen je er graag meer over! Geheel vrijblijvend natuurlijk. Ons Tenderteam helpt graag. Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Liever bellen of mailen? Dat kan ook:

085 27 33 273
tenderteam@cycloon.eu

Contactformulier

Samenwerkingen en partners

Verschil maken

Samen fietsen we de wereld mooier

Wil je advies om zorgvuldig, duurzaam, sociaal en snel pakketten te versturen? Neem contact op, we helpen je graag!

Zakelijk contact

Wij zoeken fietskoeriers!
Hou je van fietsen, werk je het liefst buiten en zoek je een flexibele (bij)baan? Kom bij ons pakketten bezorgen!

Bekijk de vacatures >