Door de ogen van de supporter: zomerstop

Wie heeft dat toch ooit bedacht? De zomerstop in de voetballerij… Natuurlijk, voor de voetballers zelf is het wel lekker. Even de batterij weer opladen, niet hoeven spelen als het bloedheet is, en even lekker aan jezelf denken door bijvoorbeeld op vakantie te gaan of in je eigen tuin te niksen.

Je mist de spanning

Maar voor de supporter is het juist niet zo leuk. Want je hoeft niet naar de hal te gaan om aan te moedigen op die avonden. Je zit thuis en verveelt je een beetje. Je mist de spanning van de wedstrijden, het klappen voor een doelpunt en het mopperen om slechte acties. Om maar even te zwijgen over het gezellig napraten met die mannen. Nee, van mij had het niet gehoeven.

Gelukkig was dit jaar de zomerstop maar kort. Vanaf half juli tot en met eind augustus, zo ongeveer anderhalve maand dus. Dat is gelukkig te overzien, maar naarmate de datum van de start van het nieuwe seizoen dichterbij kwam, werd ik al wat nerveuzer. Want hoe zouden de mannen de zomer doorgekomen zijn? Kijk, van Marcel en Ruben hebben we natuurlijk mooie dingen gehoord (proficiat allebei met jullie titels!!), Robert zag ik geregeld langs de balie flitsen als fietskoerier en planner, maar de rest heb ik gedurende de zomerstop niet gezien of gesproken…

Wat een seizoensopening!

Wat was ik dan ook blij toen ik op maandag 5 september eindelijk weer naar de hal kon om ZVT Cycloon te supporten! En wat voor een team stond er ook aan de aftrap! Gelijk bijna alle teamleden paraat, wat dus 3 wisselspelers op de bank inhield. Altijd iemand klaar om in te vallen en dat betekent ruimte voor anderen om even uit te blazen. En hier werd dankbaar gebruik van gemaakt gedurende de zeer spannende pot! Want pfiew… wat een seizoensopening! De mannen speelden erg sterk in de spits, wat echt mooie doelpunten opleverde. Vooral het “hakje” van Robert, voor mij was dat hét doelpunt van de avond! Wat een prachtige treffer!

De verdediging was gatenkaas

Helaas stond tegenover de super voorhoede wel een verdediging als een gatenkaas, dit is echt een zeer zwakke plek van dit team. En dat heb ik ze na afloop ook gezegd. Want als je steeds met twee doelpunten voor staat en je “geeft het dan bijna weer weg” door zo slecht te verdedigen, dat mag op dit niveau (1e klasse) eigenlijk niet. Gelukkig bleef de schade dit keer beperkt tot een 8-8 gelijkspel, dus wel 1 punt gepakt in het klassement, maar dit had makkelijk heel anders kunnen wezen. Keeper Simon was goed op stoom, deed wat hij kon en heeft ook een paar keer hard de grond geraakt volgens mij bij zijn duikvluchten, maar hij kan het echt niet in zijn eentje af! Seizoen 2015-2016 sloten ZVT Cycloon af op de 7e plek van 11 teams, en dat kan zeker verbeterd worden. Maar alleen als de verdediging ook verbetert! Dus mannen, jullie weten wat je te doen staat!

Volgende wedstrijden houd ik dit zeker in de gaten! Komen jullie ook een keer kijken of het de mannen lukt beter te verdedigen? Leuk, dat data hiervoor zijn op de site van de WRZV hallen te vinden! Of vraag het mij even!

Voetbalgroetjes,

Jenny Pit