Met een symbolische overdracht van de post startten Gemeente Capelle aan den IJssel en Cycloon Post & Fietskoeriers op 1 juni 2022 een sociale en duurzame samenwerking.

Door een postvestiging te openen wordt werk gecreëerd voor Capellenaren met én zonder een (voormalig) afstand tot de arbeidsmarkt.Foto: Wesley Marotel (Gemeente Capelle aan de IJssel) en Rachel van der Veen (Cycloon)

Werk voor Capellenaren met én zonder een (voormalig) afstand tot de arbeidsmarkt

Met de samenwerking wordt werk gecreëerd voor bijvoorbeeld Capellenaren die nu als doelgroeper in de kaartenbak van de gemeente zitten. Er komen arbeidsplaatsen voor mensen die de post halen, brengen, registreren, sorteren, frankeren en bezorgen. Ook zijn teamleiders nodig die zorgen dat iedereen fijn aan het werk kan.

Rachel (Cylcoon) legt uit: “Wij zorgen voor de opstap naar werk. Werken op de postvestiging kan en mag het eindstation zijn, maar we zoeken ook actief naar mogelijkheden om door te stromen naar ander werk. Ons doel is de waarde die mensen door werk vinden in hun dagelijks leven, dankzij regelmaat, contact met collega’s en zinvol bijdragen aan de maatschappij.”

Wesley Marotel (Gemeente Capelle aan de IJssel): “In Capelle willen we voor iedereen mogelijkheden creëren om volwaardig en zo zelfstandig mogelijk onderdeel te zijn van de samenleving. Daarnaast is het verduurzamen van onze dienstverlening essentieel.

Deze uitgangspunten vragen om een andere benadering en invulling van onze diensten. En om een andere manier van samenwerken met onze leveranciers, we kunnen dit niet alleen. Met Cycloon als partner vergroten we het arbeidsaanbod. Ook als je door een beperking lastiger toegang hebt tot de arbeidsmarkt.

Daarnaast is duurzaam ondernemen de basis van de werkwijze van Cycloon. Door bijvoorbeeld veel post op de fiets te bezorgen. Of om hun vastgoed zover te verduurzamen dat uiteindelijk meer energie zal worden opgewekt dan verbruikt. Door samen te werken aan deze doelen versterk je elkaar en bereik je meer. "

Cycloon benadrukt dat de mensen die voor hen werken geen afstand tot de arbeidsmarkt hebben, maar hadden. Mogelijk hebben ze in het begin extra begeleiding nodig, maar ze draaien volwaardig mee in het bedrijf. Samen fietsen we de wereld mooier.

Over ons
Cycloon is dé duurzame en sociale bezorgexpert. Geboren uit passie voor fietsen en het milieu, bezorgen wij post en pakketten door heel Nederland. Dat doen we met collega’s met én zonder afstand tot de arbeidsmarkt. Wij nemen het hele proces van postbezorging uit handen. Van het brengen en ophalen van post, tot het frankeren en bezorgen. Bij voorkeur op de fiets zodat we CO2-uitstoot reduceren.

Hebben jullie ook veel post?

Kies voor onze sociale full service postbezorging.