Volg je pakket Inloggen

Met meerderheidsbelang bol.com willen beide partijen groei van Cycloon versnellen

Cycloon en bol.com kondigden 21 december 2021 een voorgenomen strategische samenwerking aan waarbij bol.com aandeelhouder wordt van Cycloon.

Begin mei 2022 hebben Cycloon en bol.com de transactie afgerond, waarbij bol.com aandeelhouder is geworden van Cycloon. De Autoriteit Consument & Markt heeft de hiervoor benodigde toestemming gegeven. Dat betekent dat bol.com en Cycloon kunnen toewerken naar de eerste gezamenlijke levering van een bol.com-pakketje. Naar verwachting zal dit in de tweede helft van dit jaar gebeuren.

Samen fietsen we de wereld mooier

Met de groei van de e-commerce en aanverwante logistieke sector nemen de uitdagingen toe op het gebied van bezorgcapaciteit en impact op milieu en infrastructuur. Door de samenwerking met bol.com kan Cycloon haar missie om groen en sociaal te bezorgen substantieel versnellen en ontstaat er een toekomstbestendige positie met sterke groeimogelijkheden in een competitieve markt.

Voor bol.com zorgt de samenwerking ervoor dat een groter deel van de pakketten per fiets bezorgd kan worden en dat het online retail platform klanten de beste service in bezorging kan bieden. Het betreft hier zowel pakketten van bol.com zelf als pakketten van verkooppartners die hun artikelen opslaan in de distributiecentra van bol.com.

Cycloon blijft Cycloon

Vier jaar na de transactie zal bol.com ook de resterende aandelen verwerven. Cycloon zal ook dan als zelfstandig merk blijven voortbestaan en blijft zelfstandig opereren. De sturing blijft bij Cycloon en die blijft in handen van Marieke Snoek en Nick Vreeswijk, de huidige directie. De basis voor de samenwerking is dat Cycloon en bol.com hetzelfde nastreven: gezamenlijk de groei van Cycloon versnellen en bezorging duurzamer en socialer maken. Deze afspraken liggen ook ten grondslag aan deze samenwerking.

Directie en aandeelhouders blijven vol inzetten op de sociale cultuur en duurzame missie van Cycloon om de organisatie te laten groeien en nieuwe werkgelegenheid te creëren. De samenwerking stelt ons in staat om de dienstverlening voor onze klanten te verbeteren en verder uit te breiden, door te investeren in mensen, in ons netwerk en onze systemen. We kijken ernaar uit om samen nog meer impact te gaan maken!


Sterke basis voor samenwerking

Wat beide bedrijven gemeen hebben is het lef om het anders te doen. De mentaliteit om als team aan de slag te gaan en de no-nonsense cultuur. Dat is een hele mooie basis voor een succesvolle samenwerking. Marieke Snoek, algemeen directeur Cycloon: “De samenwerking met bol.com geeft ons de kans om op een nog veel grotere schaal impact te maken. We investeren verder in onze mensen, het netwerk en onze partners en dat stelt ons in staat om de dienstverlening voor onze huidige en nieuwe klanten te verbeteren en verder uit te breiden. Daarbij hebben we uitvoerig gesproken over de principes waar we als organisaties voor staan en voor blijven staan.”


Duurzame en flexibele bezorging versnellen

Bol.com heeft ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen en de samenwerking met Cycloon draagt daar substantieel aan bij.

Vincent Weijers, directeur Logistiek & Operatie (COO) bij bol.com: “We hebben de afgelopen tijd succesvol samengewerkt om tot deze overeenkomst te komen. We geloven enorm in de duurzame en sociale missie van Cycloon.

Tegelijkertijd is het voor bol.com en zijn verkooppartners een unieke mogelijkheid om de verduurzaming van onze groeiende pakketbezorging te versnellen en onze bezorgcapaciteit uit te breiden. Ook kunnen we het gemak en de service voor onze klanten nog verder verbeteren met flexibele en slimme bezorging. Toewerken naar een duurzame en maatschappelijk verantwoorde last mile is cruciaal voor de toekomst van e-commerce en we zullen blijven samenwerken met al onze bezorgpartners om dit te realiseren.

Met het meerderheidsbelang in Cycloon zetten we een nieuwe stap richting onze uitgesproken ambitie om onze directe voetafdruk in 2025 terug te brengen tot 0 gram CO2-uitstoot per pakket."

Vragen?

Heb je vragen over dit bericht, dan horen we het graag! Stel ze aan jouw contactpersoon bij Cycloon of mail naar vraag@cycloon.eu.