Cycloon Post & Fietskoeriers heeft aangetoond in zijn werk kwaliteit te leveren van het hoogste niveau. Met het behalen van de conformiteitsverklaring ISO 9001:2015 toont de organisatie aan op het gebied van kwaliteit te werken volgens internationale standaarden.

Cycloon werd zo'n twintig jaar geleden opgericht door Eddy te Rietstap, die al sinds 1999 actief was als fietskoerier in Groningen. De organisatie kent inmiddels ruim 30 vestigingen door heel Nederland en heeft zo’n 650 postmedewerkers en 450 fietskoeriers in dienst.

Cycloon heeft kwaliteit altijd hoog in het vaandel staan. Het elke dag een stukje beter doen zit in ons DNA. Naast wat kleine puntjes op de i was het vooral een kwestie van inzichtelijk maken wat wij doen. Het grootste compliment dat wij kregen was van onze auditor die bij alle audits merkte hoe betrokken en gemotiveerd de medewerkers waren. Aldert Bos Procesmanager Kwaliteit bij Cycloon

Door de keuze voor de conformiteitsverklaring voor ISO9001:2015 heeft Cycloon aangetoond op een hoog niveau kwaliteit te leveren. De onafhankelijke audit is uitgevoerd door Van Voorst Consult en het certificaat zal voor een periode van een jaar geldig zijn.

Fietskoerier bij het Meander Medisch Centrum in Amersfoort

ISO 9001 is dé norm voor kwaliteitsmanagement

ISO 9001 biedt de gebruiker een instrument bij het ontwikkelen, invoeren en verbeteren van de doeltreffendheid van een kwaliteitsmanagementsysteem. Deze norm geeft de eisen weer om processen te borgen en te verbeteren die belangrijk zijn voor het verhogen van klanttevredenheid. Klanttevredenheid wordt verhoogd door te voldoen aan eisen van klanten, aan eisen van de organisatie zelf, aan wet- en regelgeving en door continue verbetering van de doeltreffendheid van het kwaliteitsmanagementsysteem. ISO 9001 kan door interne en externe partijen (waaronder certificerende instellingen) worden gebruikt om te beoordelen of een goed functionerend kwaliteitsmanagementsysteem aanwezig is.

Wie zijn wij

Over Cycloon Post & Fietskoeriers

Cycloon is dé groene en sociale bezorgexpert van Nederland. Geboren uit passie voor fietsen en het milieu, bezorgen wij post en pakketten door heel Nederland. Op de fiets, aangedreven door bruine boterhammen. De ontwikkeling van onze mensen vinden wij minstens zo belangrijk. Daarom bieden wij collega’s een plek om – persoonlijk en in hun werk – te kunnen groeien. In 2015 is Cycloon gestart met pakketdienst Fietskoeriers.nl. Door de samenwerking met inmiddels 19 collega-fietskoerierbedrijven is Fietskoeriers.nl nu actief in ruim 30 steden.

Meer over Cycloon