Cycloon & Fietskoeriers.nl gaan verder als één merk. Wij zijn Cycloon. We doen 't gewoon. Ontdek meer ›

Track & trace Inloggen

Nick Vreeswijk (30 jaar), operationeel directeur bij Cycloon, is verkozen tot Jong Logistiek Talent 2019. Hij kreeg gisteravond 28 maart tijdens de landelijke verkiezing van Logistiek Manager van het Jaar de award uitgereikt. Jong Logistiek Talent is dé prijs voor een jonge starter in de logistiek en supply chain. “Nick heeft op redelijk jonge leeftijd een bedrijf uitgebouwd tot de grote organisatie die het nu is. Dat vereist een veel breder profiel dan alleen het organiseren van de logistiek zelf.”, aldus juryvoorzitter Sander de Leeuw.

Begonnen als fietskoerier

“Het voelt nog wat onwerkelijk, maar ik ben ongelooflijk trots op deze prijs”, aldus Nick Vreeswijk. Hij begon 12 jaar geleden als fietskoerier bij de sociale onderneming Cycloon Post & Fietskoeriers en werkte zich op als planner en bedrijfsleider bij de post. In 2016 nam Cycloon het initiatief tot Fietskoeriers.nl en Nick – inmiddels operationeel manager - wist achttien collega-fietskoeriersbedrijven te overtuigen om samen te werken binnen dit platform. Zo werd de landelijk dekkende pakketdienst met zo’n 600 fietskoeriers een feit.

Mensen op de juiste plek

“Doordat ik zelf weet hoe het is om op de fiets te zitten ken ik alle ins en outs. Dat heeft me geholpen om het bedrijf te laten groeien.”, vertelt Nick over zijn directeurschap. “Het belangrijkste was dat ik de juiste mensen op de juiste plek zette en continu keek of ze wel genoeg uitdagingen hadden. Op die manier zijn er veel mensen in ons snelgroeiend netwerk boven zichzelf uitgestegen. Ik ben supertrots dat ik mee heb mogen helpen om dit bedrijf neer te zetten. Samen fietsen we de wereld schoner.”

Het juryoordeel:

De jury over de winnaar: “Nick heeft op redelijk jonge leeftijd een bedrijf uitgebouwd tot de grote organisatie die het nu is. Dat vereist een veel breder profiel dan alleen het organiseren van de logistiek zelf. Nick is in staat geweest om mensen aan zich te verbinden. Hij heeft aan duurzaamheid bovendien een menselijk aspect toegevoegd. Dit bedrijf besteedt namelijk aandacht aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

Nick liet Marijn Slabbekoorn (DHL Express) en Joris Teurlings (CEVA Logistics) achter zich. Job Sonke van European Distribution Center van Hollister won de titel Logistiek Manager het Jaar. De verkiezing is een initiatief van DHL en wordt ondersteund door VLM, de beroepsvereniging voor logistiek managers en specialisten. Het publiek in de zaal mocht meestemmen en een vakjury bepaalde de uiteindelijke winnaar.