Cycloon & Fietskoeriers.nl gaan verder als één merk. Wij zijn Cycloon. We doen 't gewoon. Ontdek meer ›

Track & trace Inloggen

H&M Nederland zet vanaf nu fietskoeriers in om online bestellingen te bezorgen. Het merk introduceert deze mogelijkheid om de bezorging van pakketten op een duurzamere manier uit te kunnen voeren.

Nederland is het allereerste land waar H&M deze milieuvriendelijke leveringsoptie aan klanten aanbiedt.

“We zijn blij dat we onze klanten nu de mogelijkheid bieden om voor een ‘green delivery’ te kiezen. Duurzaamheid is een essentieel onderdeel binnen H&M en het bezorgen per fietskoerier past daar naadloos in. En waar zouden we deze service nu beter kunnen lanceren dan in ‘fietsland’ Nederland?”, aldus Susan Krau, country manager H&M Nederland.

Het netwerk van het Cycloon bezorgt in meer dan zestig steden in Nederland. De fietskoeriers bezorgen tussen 18.00 en 22.00 uur. “Op dit tijdstip is de kans het grootst dat klanten thuis zijn om hun bestelling in ontvangst te nemen”, vertelt Nick Vreeswijk, operationeel directeur van Cycloon. “Zo kan 98% van de pakketten die worden bezorgd door fietskoeriers ook direct worden afgeleverd.”

De nieuwe service is mogelijk voor klanten die levering op de volgende dag kiezen en is hetzelfde geprijsd als de reguliere levering op de volgende dag. Om de bestelling met een minimale CO2-uitstoot bij de klant te kunnen bezorgen, gebruikt Cycloon auto’s die rijden op duurzame brandstof om de pakketten van het distributiecentrum van H&M bij de fietskoeriers aan te leveren.

Met een groeiende online markt is transport een belangrijk aandachtspunt. H&M Group wil ervoor zorgen dat logistiek zo energiezuinig mogelijk uitgevoerd kan worden, een belangrijk onderdeel in het doel om in 2040 klimaatpositief te zijn.

Over H&M

H&M Hennes & Mauritz AB werd in 1947 opgericht in Zweden en is beursgenoteerd op NASDAQ Stockholm. De bedrijfsfilosofie is mode en kwaliteit voor de beste prijs op een duurzame manier. Naast H&M omvat H&M Group ook de merken & Other Stories, COS, Monki, Weekday, H&M Home, ARKET en Afound.

De H&M Group heeft 48 online markten en meer dan 4900 winkels in 72 landen, waaronder franchisemarkten. In 2018 bedroeg de netto omzet inclusief BTW SEK 210 miljard en had het bedrijf meer dan 177.000 werknemers in dienst. Ga voor meer informatie naar hmgroup.com.

Over Cycloon / Fietskoeriers.nl

Cycloon is de groene en sociale bezorgexpert van Nederland. Het is de missie van Cycloon om de bezorgmarkt in beweging te brengen en daarmee groener en socialer te maken. Zo werd Cycloon de landelijke dekkende pakketdienst met meer dan 60 steden waar ze fietsen en met ruim 600 fietskoeriers een feit.

Ook duurzaam bezorgen?

Vraag naar onze post- en pakketdiensten.