Volg je pakket Inloggen

Fietskoeriers.nl, een platform van Cycloon Post & Fietskoeriers, heeft het bezorggebied uitgebreid met 4 steden: Leiden, Helmond, Naarden en Bussum. De fietskoeriersbedrijven die al in deze steden actief waren – MOSS. (Leiden), Tour de Ville (Helmond) en Green Speed (Naarden en Bussum) – zijn toegevoegd aan het platform, dat daarmee momenteel 21 partners in 38 ‘fietssteden’ telt. Pakketten binnen het Fietskoeriers.nl-netwerk worden door heel Nederland bezorgd, veelal op de fiets. Bezorging vindt plaats in de avonduren, omdat dan de meeste mensen thuis zijn.

Fietskoeriers.nl groeit

“We werken er hard aan om het aantal steden waarin wij fietsen uit te breiden. We zijn er dan ook trots op om te kunnen zeggen dat we nu ook fietsen in Leiden, Helmond, Naarden en Bussum. Via onze partners maken wij het hier nu ook een stukje groener”, aldus Marco Eerkes, bedrijfsleider van Fietskoeriers.nl. “Door pakketten op de fiets te bezorgen, verminderen we de verkeersdrukte en beperken we CO2-uitstoot. Daarbij zijn onze klanten blij verrast met een sympathieke en fitte fietskoerier voor de deur. Het is ontzettend gaaf dat we in deze tijd zo hard groeien. Dat heeft met name te maken met duurzame keuzes die steeds meer webshops en bedrijven maken.”

Werkwijze

Een fietskoerier haalt het pakket op bij de fysieke winkel in het centrum van de stad. Hij brengt het naar de ‘hub’; een fietskoeriersvestiging aan de rand van de stad. Daar worden alle pakketten gesorteerd en vervolgens bezorgt een fietskoerier het bij de klant. Moet het pakket naar een andere stad, dan gaat het van de fietskoeriersvestiging met een groengasauto naar het centrale sorteercentrum in Nieuwegein.

Na sortering gaat het met de groengasauto naar de hub in de stad van bezorging. Het laatste stukje is dan weer voor de fietskoerier, die het pakket tussen 18.00 en 22.00 uur bij de klant thuisbezorgt.

Over Fietskoeriers.nl en Cycloon

Fietskoeriers.nl is onderdeel van Cycloon: dé groene en sociale bezorgexpert van Nederland. Het is de missie van Cycloon om de bezorgmarkt in beweging te brengen en daarmee groener en socialer te maken. Daarom nam Cycloon in 2015 het initiatief tot Fietskoeriers.nl en zocht de samenwerking op met inmiddels 21 professionele fietskoerierbedrijven in bijna 40 steden. Zo werd de landelijke dekkende pakketdienst met meer dan 750 fietskoeriers een feit. Maar hier stopt het niet. Het is Cycloons ambitie om in 2025 in ten minste 75 steden met de fiets te bezorgen.