Volg je pakket Inloggen

Het Wereld Natuur Fonds heeft ervoor gekozen om vanaf nu de webshopbestellingen door Cycloon te laten bezorgen. Deze duurzame manier van pakketbezorging sluit perfect aan op de missie van WWF om een wereld tot stand te brengen waarin mens en natuur in harmonie leven.

Voor de bezorging werkt WWF samen met alle fietskoerierpartners van Cycloon, dat in meer dan 60 steden bezorgt.

In de webshop van WWF worden veel duurzame producten verkocht, zoals alternatieven voor plastic producten, telefoonhoesjes van composteerbaar materiaal en handdoeken van gerecyclede plastic flesjes. Ook is het mogelijk om symbolisch een dier te adopteren of een ‘bosje bomen’ cadeau te geven, waarna WWF een aantal vierkante meter bos zal herstellen in het Atlantisch regenwoud.

Samenwerking

Perry Stinis, e-commercemanager van het WWF: ‘Door de samenwerking met Fietskoeriers.nl geeft WWF graag het goede voorbeeld. In ieder bedrijf is er wel een proces dat verduurzaamd kan worden. Bij ons gold dat nog voor de bezorging van de bestellingen uit onze webshop. Dankzij de inzet van fietskoeriers gaan we nu flink besparen op de uitstoot van CO2.’

Ook Marieke Snoek, algemeen directeur van Cycloon, is blij met de samenwerking: ‘Het Wereld Natuur Fonds is een groot merk dat net als wij duurzaamheid en natuur erg belangrijk vindt. Daarin vinden we elkaar. Deze samenwerking zorgt voor een stap in de juiste - groene - richting. Ik ben trots dat we samen de wereld weer wat mooier maken.’

Werkwijze

Een fietskoerier haalt het pakket op bij de opslag van WWF. Hij brengt het naar de ‘hub’; een fietskoeriersvestiging aan de rand van de stad. Daar worden alle pakketten gesorteerd en vervolgens bezorgt een fietskoerier het bij de klant. Moet het pakket naar een andere stad, dan gaat het van de fietskoeriersvestiging met een groengasauto naar het centrale sorteercentrum in Nieuwegein. Na sortering gaat het met de groengasauto naar de hub in de stad van bezorging. Het laatste stukje is dan weer voor de fietskoerier, die het pakket tussen 18.00 en 22.00 uur bij de klant thuisbezorgt.

Over het Wereld Natuur Fonds

Het Wereld Natuur Fonds zet zich sinds 1962 actief en met succes in voor natuurbescherming over de hele wereld. Zij streven ernaar de prachtige rijkdom aan dier- en plantensoorten op aarde te beschermen. Samen met anderen willen ze een wereld tot stand brengen waarin mens en natuur in harmonie leven. WWF wordt gesteund door 5 miljoen donateurs wereldwijd en is actief in ruim honderd landen.

Over Cycloon

Cycloon is dé groene en sociale bezorgexpert van Nederland. Het is de missie van Cycloon om de bezorgmarkt in beweging te brengen en daarmee groener en socialer te maken. Daarom nam Cycloon in 2015 het initiatief tot samenwerking op met inmiddels 20 professionele fietskoerierbedrijven in meer dan 60 steden. Zo werd de landelijk dekkende pakketdienst met meer dan 800 fietskoeriers en 20.000+ pakketten per dag een feit. Maar hier stopt het niet. Het is Cycloons ambitie om in 2025 in ten minste 75 steden met de fiets te bezorgen.