Cycloon & Fietskoeriers.nl gaan verder als één merk. Wij zijn Cycloon. We doen 't gewoon. Ontdek meer ›

Track & trace Inloggen

Cycloon Post & Fietskoeriers had al een postvestiging in Kampen, maar vanaf maandag 6 juli is er ook een fietskoeriersvestiging aan de Gildestraat 1. Pakketten worden al in ruim 60 steden door heel Nederland per fiets bezorgd, en daar is Kampen nu aan toegevoegd.

Sinds afgelopen zomer werd er al getest om een vrachtfiets in te zetten op een autoroute. Dat is bevallen en daarom gaan er vanaf 6 juli twee fietskoeriers in de avonduren pakketten bezorgen in Kampen; het moment dat de meeste mensen thuis zijn.

Wij willen impact maken in de logistieke wereld. We gaan ervoor om Kampen verder te ‘vergroenen’ met duurzame bezorging. Marco Eerkes Cycloon

Cycloon groeit

“Wij willen impact maken in de logistieke wereld. We gaan ervoor om Kampen verder te ‘vergroenen’ met duurzame bezorging”, aldus bedrijfsleider Marco Eerkes. “Dat Cycloon hard groeit heeft voornamelijk te maken met de duurzame keuzes die steeds meer webshops maken. De verkeersdruk – zeker in de binnensteden – is enorm en de luchtkwaliteit gaat steeds verder achteruit. Wij hebben daarvoor dé oplossing.”

Werkwijze

Een fietskoerier haalt het pakket op bij een bedrijf of webshop. Hij brengt het naar de ‘hub’, een fietskoeriersvestiging, aan de rand van de stad. Daar wordt het gesorteerd en vervolgens bezorgt een fietskoerier het de volgende werkdag bij de consument. Moet het pakket naar een andere stad, dan gaat het van de Cycloon-vestiging met een groengasauto naar het sorteercentrum in Nieuwegein.

Eenmaal gesorteerd gaat het naar de hub in de stad van bezorging. Het laatste stukje is weer voor de fietskoerier die het bij de consument bezorgt. De pakketbezorging wordt verzorgd door het fietskoeriernetwerk van Cycloon, waarbinnen 20 professionele fietskoeriersbedrijven met elkaar samenwerken en zo in 60 steden op de fiets bezorgen.