Cycloon & Fietskoeriers.nl gaan verder als één merk. Wij zijn Cycloon. We doen 't gewoon. Ontdek meer ›

Track & trace Inloggen

Cycloon heeft onlangs een fietskoeriersvestiging geopend aan de Virulyweg 5C in Almelo. Pakketten die via Cycloon worden verzonden, worden door het fietskoeriernetwerk al in ruim 60 steden door heel Nederland per fiets bezorgd, en daar is Almelo nu aan toegevoegd. Cycloon bezorgt pakketten in de avonduren omdat dan de meeste mensen thuis zijn.

Cycloon groeit

“Post bezorgen deden we al langer in Almelo en wij zijn blij dat we nu ook pakketten gaan rondfietsen. Door pakketten op de fiets te bezorgen, verminderen we de verkeersdrukte en beperken we CO2-uitstoot. Daarbij zijn onze klanten blij verrast met een sympathieke en fitte fietskoerier voor de deur”, aldus bedrijfsleider Sanne Velthuis.

“Het voelt super dat we zo hard groeien. Dat heeft met name te maken met duurzame keuzes die steeds meer webshops en bedrijven maken. We zoeken ook nog fietskoeriers, dus sportieve mensen wordt gevraagd te solliciteren”.

Werkwijze

Een fietskoerier haalt het pakket op bij een bedrijf of webshop. Hij brengt het naar de ‘hub’; een fietskoeriersvestiging aan de rand van de stad. Daar wordt het gesorteerd en vervolgens bezorgt een fietskoerier het bij de consument. Moet het pakket naar een andere stad, dan gaat het van de Cycloon-vestiging met een groengasauto naar het sorteercentrum in Nieuwegein.

Eenmaal gesorteerd gaat het naar de hub in de stad van bezorging. Het laatste stukje is weer voor de fietskoerier die het bij de consument bezorgt. De pakketbezorging wordt verzorgd door het fietskoeriernetwerk van Cycloon, waarbinnen 20 professionele fietskoeriersbedrijven met elkaar samenwerken. Zo wordt er landelijke dekking geboden.

Over Cycloon

Cycloon is dé groene en sociale bezorgexpert. Geboren uit passie voor fietsen en het milieu, worden post en pakketten door heel Nederland bezorgd. Op de fiets, aangedreven door bruine boterhammen. Vrijwel al het werk op postgebied wordt uitgevoerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Medewerkers zonder én met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek om – persoonlijk en in hun werk – te kunnen groeien.

Cycloon werkt inmiddels samen met 20 collega-fietskoerierbedrijven en is actief in meer dan 60 steden.