Volg je pakket Inloggen

Groene stadsdistributie

Fietskoeriers zijn de oplossing in de first en last mile

Milieuzones, venstertijden en andere restricties: misschien herken je het als transportbedrijf wel. De first en last mile is een tijdrovend en kostbaar probleem waardoor het steeds moeilijker is om efficiënt te leveren in de binnenstad. Vele vervoerders lopen hier tegenaan. Cycloon kan helpen. Onze fietskoeriers zijn de ideale oplossing voor distributie in de stad.

De fietskoeriers van Cycloon

Specialisten in de stad

Fietskoeriers zijn dé oplossing als het gaat om de first en last mile in de stad. Daar blinkt Cycloon in uit. Wij weten als geen ander hoe stadsdistributie goed, snel en efficiënt kan. Waar vervoerders het steeds moeilijker hebben om te leveren in de binnenstad door opgelegde restricties van gemeenten kunnen fietskoeriers de stad ongehinderd in. Daarnaast zijn fietskoeriers minder belastend voor het overig verkeer, waardoor we binnensteden schoon en bereikbaar houden.

Het ideale op- en overslagpunt

Goed bereikbare city hubs

Door onze hubs, locaties aan de rand van de stad, bespaar je als vervoerder veel tijd. Door de gunstige locatie creëren we het ideale op- en overslagpunt voor alle vervoerders met leveringen of pick-ups in de binnenstad. Met één stop alle leveringen gedaan voor de binnenstad. Cycloon Post & Fietskoeriers verzorgt de rest.

Hoe werkt het?

Stadsdistributie doen we met onze fietskoeriers: de eerste én enige pakketbezorging op de fiets die bezorgt door heel Nederland. Ons groene peloton fietst in ruim 60 steden vanuit meer dan 35 hubs.

Stap 1: je levert pakketten aan op één van onze hubs. Enige voorwaarde is dat een pakket maximaal 60 x 60 x 40 cm groot en 10 kg zwaar is. Als er incidenteel een groter of zwaarder pakket tussen zit is dat niet erg. Zolang de grote of zware pakketten niet meer dan 10% van het totale volume bedragen doen we daar niet moeilijk over.

Stap 2: onze fietskoeriers bezorgen de pakketten in een gebundelde stroom op verschillende bezorglocaties in de stad. Het is mogelijk om dit met een track & trace en handtekening voor ontvangst te doen.

Veelgestelde vragen

Onze klanten

Voor wie doen we groene stadsdistributie?

We werken samen met vervoerders, transporteurs, verladers, bouw- en servicelogistiek waar sociaal en duurzaamheid hoog in het vaandel staat. We stellen je graag voor aan iemand bij jou in de buurt die al ervaring met ons heeft.

Neem contact op

De voordelen van stadsdistributie door Cycloon

  • De first en last mile voeren we op de fiets voor je uit. Lekker duurzaam dus.
  • Je profiteert van onze snelle en efficiënte bezorging in de stad.
  • Lagere distributiekosten voor (kleine) goederen in de stad omdat je met ons samenwerkt.
  • Je werkt met vertrouwde en toegewijde fietskoeriers, die snappen hoe belangrijk goede bezorging is.
  • Je houdt zelf regie en verantwoordelijkheid over de zendingen die je door ons laat bezorgen. Met een handige plugin kunnen we onze datasystemen koppelen en een track & trace is ook mogelijk.

Zullen we ook voor jullie de stadsdistributie op de fiets doen?

Wil je advies om zorgvuldig, sociaal, duurzaam en snel jullie goederen in de stad te bezorgen? Neem contact op met onze klantenservice via 085 27 33 273 of vraag een offerte aan. We helpen je graag.

Neem contact op

Onze klanten

Verschil maken

Samen fietsen we de wereld mooier

Wil je advies om zorgvuldig, duurzaam, sociaal en snel pakketten te versturen? Neem contact op, we helpen je graag!

Zakelijk contact

Wij zoeken fietskoeriers!
Hou je van fietsen, werk je het liefst buiten en zoek je een flexibele (bij)baan? Kom bij ons pakketten bezorgen!

Bekijk de vacatures >