Cycloon & Fietskoeriers.nl gaan verder als één merk. Wij zijn Cycloon. We doen 't gewoon. Ontdek meer ›

Track & trace Inloggen

Op maandag 25 maart is staatssecretaris Mona Keijzer van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat op werkbezoek geweest bij Cycloon. De staatssecretaris kreeg een rondleiding door dit post- en fietskoeriersbedrijf en sprak diverse postbezorgers en fietskoeriers.

De algemeen directeur van Cycloon, Marieke Snoek, heeft Mona Keijzer rondgeleid op de vestiging in Heemskerk. De staatssecretaris nam ook de tijd om met een aantal fietskoeriers en postbezorgers te praten. Bij het bedrijf heeft zo’n 80% van de postmedewerkers een afstand tot de arbeidsmarkt. Op de vestiging in Heemskerk werd uitgelegd dat post een ideale werksoort is voor deze doelgroep en hoe zij zo volwaardig mogelijk kunnen meedraaien in de maatschappij. Naast post verzorgen de fietskoeriers van Cycloon de bezorging van pakketten zoals tv’s, boeken, kleding en maaltijdboxen. Ze kunnen tot 150kg meenemen.

Bespreekpunten

Na de rondleiding werd er gesproken over de samenwerking met ketenpartijen en uitdagingen op het gebied van duurzaamheid. Door samen te werken met lokale foetskoerier-partners biedt Cycloon landelijke dekking en zorgt ervoor dat pakketten door heel Nederland bezorgd kunnen worden. Er werd ook gesproken over de hubs; distributiecentra aan de rand van de stad. Door deze constructie wordt de verkeersdrukte in de stad verminderd en wordt de CO2-uistoot beperkt tot een minimum.

Over Cycloon

Cycloon is in 1999 gestart in Groningen als fietskoeriersbedrijf. Inmiddels is Cycloon Post & Fietskoeriers hét sociale en duurzame alternatief in de bezorgmarkt. Cycloon heeft 9 fietskoeriersvestigingen waar zo’n 250 collega’s werken. Daarnaast heeft Cycloon 22 postvestigingen waar meer dan 650 mensen werken. Zo’n 80% van deze collega’s heeft een afstand tot de arbeidsmarkt. Cycloon is de oprichter van het platform Fietskoeriers.nl, de eerste en enige pakketbezorger op de fiets met landelijke dekking.