Volg je pakket Inloggen

Met een symbolische overdracht van de post startten Gemeente Capelle aan den IJssel en Cycloon Post & Fietskoeriers op 1 juni 2022 een sociale en duurzame samenwerking.

Werkgelegenheid voor Capellenaren

Met de samenwerking wordt werk gecreëerd voor bijvoorbeeld Capellenaren die nu een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Er komen arbeidsplaatsen voor mensen die post halen, brengen, registreren, sorteren, frankeren en bezorgen. Ook zijn teamleiders nodig die zorgen dat iedereen fijn aan het werk kan.

Rachel (Cylcoon) legt uit: “Mensen hervinden een doel in hun dagelijks leven door zinvol werk te doen, contact met collega’s en regelmaat in hun leven. Hier dragen ze weer bij aan de maatschappij.
Werken op de postvestiging kan en mag het eindstation zijn, maar we zoeken ook naar mogelijkheden om door te stromen. Wij zorgen dan voor die opstap naar ander werk.”

Marietha van Toor (Gemeente Capelle aan de IJssel): “We willen voor iedereen mogelijkheden creëren om volwaardig en zo zelfstandig mogelijk onderdeel te zijn van de samenleving. Met Cycloon als partner vergroten we het arbeidsaanbod. Ook voor mensen die door een beperking lastiger toegang hebben tot de arbeidsmarkt."

Foto: een symbolische overdracht van de eerste post van Rachel van der Veen (Cycloon) aan Wesley Marotel (Gemeente Capelle aan de IJssel).

Over ons
Cycloon is dé duurzame en sociale bezorgexpert. Geboren uit passie voor fietsen en het milieu, bezorgen wij post en pakketten door heel Nederland. Dat doen we met collega’s met én zonder afstand tot de arbeidsmarkt. Wij nemen het hele proces van postbezorging uit handen. Van het brengen en ophalen van post, tot het frankeren en bezorgen. Bij voorkeur op de fiets zodat we CO2-uitstoot reduceren.

Hebben jullie ook veel post?

Kies voor onze sociale full service postbezorging.