Cycloon & Fietskoeriers.nl gaan verder als één merk. Wij zijn Cycloon. We doen 't gewoon. Ontdek meer ›

Track & trace Inloggen

Cycloon opent op dinsdag 1 september een fietskoerierslocatie aan de Nieuwe Kazernelaan 2-D3 in Ede, het pand waar voorheen de oude Heidebrouwerij gevestigd was.

Pakketten worden al in ruim 30 steden door heel Nederland per fiets bezorgd en daar is Ede nu aan toegevoegd. Er wordt bij deze vestiging gefocust op het ophalen en brengen van pakketten. De bedoeling is om op termijn ook post te gaan verwerken.

Online Warenhuis Ede

Stichting Binnenstadsmanagement Ede heeft een online warenhuis opgezet waar ondernemers in Ede centrum producten online kunnen aanbieden. Voor bezorging van deze producten heeft de stichting meerdere partijen benaderd om bij Edese consumenten “same-day” pakketten te bezorgen voor lokale ondernemers.

Na een aantal positieve gesprekken is er besloten om per 1 september een Cycloon fietskoeriersvestiging in Ede te openen. Het project wordt actief ondersteund vanuit het programma Levendig Centrum van de gemeente Ede.

Cycloon groeit

“Wij willen impact maken in de logistieke wereld. We gaan ervoor om Ede verder te ‘vergroenen’ met duurzame bezorging”, aldus bedrijfsleider Frank Knop. “Dat Cycloon hard groeit heeft voornamelijk te maken met de duurzame keuzes die steeds meer webshops maken. De verkeersdrukte – zeker in de binnensteden – is enorm en de luchtkwaliteit gaat steeds verder achteruit. Wij hebben daarvoor dé oplossing.” Daarbij zijn de klanten blij verrast met een sympathieke en fitte fietskoerier voor de deur, geeft Knop aan.

“We zoeken ook nog fietskoeriers, dus sportieve mensen wordt gevraagd te solliciteren”.

Dat Cycloon hard groeit heeft voornamelijk te maken met de duurzame keuzes die steeds meer webshops maken. Frank Knop Cycloon

Werkwijze

Een fietskoerier haalt het pakket op bij een bedrijf of webshop en brengt het naar de Cycloon-vestiging in Ede. Daar wordt het gesorteerd en vervolgens bezorgt een fietskoerier het de volgende werkdag bij de consument. Moet het pakket naar een andere stad, dan gaat het van de Cycloon-vestiging met een groengasauto naar het sorteercentrum in Nieuwegein. Eenmaal gesorteerd gaat het naar de fietskoeriersvestiging in de stad van bezorging. Het laatste stukje is weer voor de fietskoerier die het bij de consument bezorgt.

Over Ede centrum

Ede, de gelukkigste stad van Nederland, ligt centraal in Nederland: in de Foodvalley en aan de rand van de Veluwe. Ede werkt aan een compacte, groene en gastvrije binnenstad. Als reactie op ontwikkelingen in (online) detailhandel biedt Ede centrum een aantrekkelijk en duurzaam aanbod.

Groene straten en pleinen, een weekmarkt, een vol programma met grote en kleine evenementen en met het laagste parkeertarief in de regio. Ruim 300 ondernemingen, waarvan 75 in de horeca, bieden volop mogelijkheden voor een dagje shoppen. Daar komt dus nu de mogelijkheid bij van lokaal online shoppen.

Over Cycloon

Cycloon is dé groene en sociale bezorgexpert. Geboren uit passie voor fietsen en het milieu, worden post en pakketten door heel Nederland bezorgd. Op de fiets, aangedreven door bruine boterhammen. Vrijwel al het werk op postgebied wordt uitgevoerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Medewerkers zonder én met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek om – persoonlijk en in hun werk – te kunnen groeien.

Cycloon werkt inmiddels samen met 20 collega-fietskoerierbedrijven en is actief in meer dan 60 steden.