Cycloon & Fietskoeriers.nl gaan verder als één merk. Wij zijn Cycloon. We doen 't gewoon. Ontdek meer ›

Track & trace Inloggen

Vanaf nu kunnen inwoners in heel Den Haag oude, kleine elektrische apparaten mee teruggeven aan Cycloon Fietskoeriers Den Haag wanneer er een pakket aan de deur wordt bezorgd. Inwoners die een pakketje hebben besteld, krijgen een melding per mail over deze unieke service die in de avondroutes plaatsvindt. Den Haag is daarmee de tweede gemeente in Nederland waar ieder huishouden oude apparaten, zoals elektrische tandenborstels en koffiezetapparaten, aan de fietsende pakketbezorger kan meegeven. Eerder kon dit al in Rotterdam.

Jaarlijks verdwijnen honderdduizenden elektrische apparaten bij het afval of belandden ze op zolder of in de kast.Vaak kunnen apparaten nog worden hergebruikt of kunnen de grondstoffen die erin zitten opnieuw worden verwerkt. Met Weeelectric neemt de Cycloon fietskoerier bij het overhandigen van een pakket meteen oude kleine elektrische apparaten (in een tasje) mee.

Het initiatief zorgt ervoor dat de inwoners van Den Haag weer een stukje makkelijker maken om afval gescheiden weg te gooien. Dat resulteert in extra grondstoffen voor nieuwe producten en er belandt minder bij het afval.

Door afgedankte elektrische producten mee terug te geven, kunnen deze op een eenvoudige en goede manier worden gerecycled. Reint Sekhuis Weee Nederland

Effectieve inzameling en recycling

Initiatiefnemer Weee Nederland en Cycloon Fietskoeriers Den Haag zijn blij dat Weeelectric in de stad start. Reint Sekhuis, Weee Nederland: “Meer en meer pakketten worden bij de consument thuisbezorgd. Door afgedankte elektrische producten mee terug te geven, kunnen deze op een eenvoudige en goede manier worden gerecycled. Cycloon Fietskoeriers Den Haag komt elke werkdag bij de mensen thuis. En op de fiets, dus het meest duurzaam."

Meer informatie is te vinden op www.weeelectric.nl.