Cycloon & Fietskoeriers.nl gaan verder als één merk. Wij zijn Cycloon. We doen 't gewoon. Ontdek meer ›

Track & trace Inloggen

Cycloon Post & Fietskoeriers is een samenwerking aangegaan met Jumbo Nagelmaeker in de Zwolse wijk Stadshagen. Sinds april was er een pilot. Deze bleek succesvol en daarom worden de boodschappen van Jumbo Nagelmaeker nu per fiets in de wijk bezorgd.

Voordelen van de samenwerking zijn dat de boodschappen sneller worden bezorgd, ze emissievrij tot aan de voordeur worden gebracht én dat er in de wijk minder autoverkeer is. Het draagt bij aan het Zwolse beleid om fietsen in Zwolle veiliger, comfortabeler en sneller te maken. Ook vinden veel consumenten een fitte fietskoerier aan de deur een leuke ervaring.
Cycloon heeft een kleine fietskoerierslocatie geopend bij Jumbo Nagelmaeker zodat andere winkeliers in het winkelcentrum binnenkort ook hun pakketten door de fietskoeriers van Cycloon kunnen laten bezorgen.

Omdat wij dit op de fiets doen hebben wij een unieke, duurzame werkwijze. Marco Eerkes Cycloon

Samenwerking

“Er is veel vraag naar het thuisbezorgen van boodschappen wat betekent dat er veel potentie is voor zowel supermarkten als fietskoerierbedrijven. Omdat wij dit op de fiets doen hebben wij een unieke, duurzame werkwijze”, aldus Marco Eerkes, bedrijfsleider van Cycloon Fietskoeriers in Zwolle. Ook de eigenaren Jeroen en Marina Nagelmaeker van de Jumbo in Stadshagen zijn erg te spreken over de samenwerking: “Juist door het samen te doen zijn we in staat om voor beide bedrijven een win-winsituatie te realiseren. Na het bezorgen van de boodschappen, brengt Cycloon zijn pakketjes weg vanaf de locatie in het winkelcentrum. Daarnaast besparen wij op het inzetten van extra bezorgbussen en dat is goed voor het milieu en de bedrijfsvoering.”

Toekomst

Cycloon heeft landelijke dekking, maar doet boodschappenbezorging op dit moment nog enkel in Zwolle. Er komen inmiddels meerdere aanvragen binnen van andere supermarkten. Deze worden per aanvraag beoordeeld. Er is ook een maximale belastbaarheid, zowel qua gewicht als grootte, wat Cycloon kan meenemen op een fiets. Op dit moment worden er ontwikkelingen doorgevoerd om nog meer mee te kunnen nemen.

Over Cycloon

Cycloon is dé groene en sociale bezorgexpert. Geboren uit passie voor fietsen en het milieu, worden post en pakketten door heel Nederland bezorgd. Op de fiets, aangedreven door bruine boterhammen. Vrijwel al het werk op postgebied wordt uitgevoerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Medewerkers zonder én met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek om – persoonlijk en in hun werk – te kunnen groeien. Cycloon heeft een aantal jaar geleden het platform Fietskoeriers.nl opgericht. Dit platform werkt inmiddels samen met 20 collega-fietskoerierbedrijven en is actief in meer dan 30 steden.