Marco schrijft: 'Weigeren onder de 20 km/h te zakken, geweldig!'

Terwijl de laatste kruitdampen van oud en nieuw langzaam optrekken en de Zwolse straten weer schoon worden geveegd zitten inmiddels de eerste fietskilometers van 2017 er weer op. Wat is het heerlijk om de pedalen weer te laten draaien nadat ik in december noodgedwongen een paar weken stil zat met een blessure. Tijdens deze eerste meters van het nieuwe jaar kijk ik graag nog even terug naar 2016. Want het vuurwerk van de afgelopen jaarwisseling was niks in vergelijking tot het vuurwerk waarvoor wij afgelopen jaar bij Cycloon hebben gezorgd.

Kilometervreter

Vanaf mei zat ik voor Cycloon op de fiets en reed ik ruim 7500 kilometer over het Zwolse asfalt. Mijn eerste ritten zat ik in het wiel bij de wegkapiteins van Cycloon Zwolle; Bamsa en Otto. Zo leerde ik soepel en snel de Vivente-route kennen. Al gauw volgden meerdere routes en genoot ik van het koerieren door weer en wind. Hoe zwaarder de omstandigheden of routes, hoe epischer de verhalen na afloop. 130 kilometer bij 32 graden of hele dagen op de fiets tijdens de natste junimaand het maakte niets uit. Met een volle Bloomon-kar de Weteringbrug oprijden en weigeren onder de 20 km/h te zakken, geweldig! Het zijn voor mij elke dag opnieuw deze kleine momentjes geweest waardoor ik me bevoorrecht voel dit werk te mogen en te kunnen doen.
 

Veelzijdigheid

Naast het pure fietskoerieren kwam er al gauw extra werk bij. Zo begon ik op donderdagavond te plannen voor Bloomon en leerde ik een grote groep koeriers aan te sturen. Ook het aansturen van de fietskoeriers als planner bevalt me erg goed. De veelzijdigheid aan werkzaamheden binnen Cycloon geeft me veel energie. In het afgelopen jaar heb ik veel mensen leren kennen die elk op hun eigen manier een mooie bijdrage leveren aan ons mooie bedrijf. Ik vind het mooi om te zien dat er in ons bedrijf ruimte is voor groei. Natuurlijk is de groei van Cycloon op zich al bewonderenswaardig, maar daarnaast groeien de mensen ook mee en dat is nog veel meer waard.
 

Beste wensen

Voor 2017 wil ik iedereen een ontzettend mooi jaar toewensen. Ik kijk zelf alvast ontzettend uit naar een aantal mooie hoogtepunten die er zeker aan gaan komen! Met mooie records op de ochtendroutes, epische planmiddagen. Juichende kinderen bij de bezorging van het schoolfruit, blikjes cola bij de bezorgingen voor de apotheek. Daarnaast niet te vergeten de verdediging van onze titel op de Team-Time-Trial en deelname aan het WK-fietskoerieren in Wenen.
 
Ook hard gaan? We hebben vacatures. Bespaar je de moeite van het kijken als je van suiker bent ;-)