Marco schrijft: 'It giet oan, elke dag!'

Daar waar de rayonhoofden van de Friese elf steden de afgelopen week toch een beetje zenuwachtig werden door de aanhoudende vrieskou, was er van grote spanning bij de fietskoeriers in Zwolle geen sprake. Het was weliswaar koud en af en toe wat gladder dan gebruikelijk maar het koerieren werd er eigenlijk alleen maar mooier op. Afzien was het eigenlijk vooral op het moment dat de post gesorteerd moest worden in het goed verwarmde gebouw van Cycloon Post. Het verschil tussen fietsen bij -10 en post sorteren bij een temperatuur van 20+ was wat gortig.

Verkleedfestijn

Zwolle veranderde door sneeuwval en ijs aangroei in een prachtig winterwonderland. Menig koerier kon de verleiding dan ook niet weerstaan om de prachtige besneeuwde stadsgezichten op de foto te zetten. Leuker was het misschien geweest de winteruitrusting van een aantal koeriers op de gevoelige plaat te zetten. Want soigneren kreeg de afgelopen maand een geheel nieuwe betekenis. De ene koerier probeerde zijn voeten warm te houden door er plastic zakken omheen te knopen, anderen kozen voor 2 paar beenstukken, 3 paar sokken of skisokken over de beenstukken heen. Hoewel het er allemaal niet altijd even gestileerd uit zag lijkt de winterkou weer getrotseerd te zijn.
 

Stadhuisroute

Veel tijd was er met de kledingkeuze echter niet te verliezen want er was een hoop werk te verzetten in januari. Zo zijn de eindroutes onder de loep genomen en nog efficiënter ingericht waardoor de post mooi op tijd op de balie belandt. Dit alles is het gevolg van een geheel nieuw gecreëerde route. Deze nieuwe Stadhuis-route leidt de koerier door de mooie wijk Aalanden, waarna er aangezet moet worden om via stadhuis, stationswijk en provinciehuis voor een eerste keer te kunnen droppen op de Floresstraat. Vervolgens gaat de route in volle vaart langs onze klanten rondom de Zwolse stadsgracht waarna tegen de klok van 17.15 ook de laatste post gedropt kan worden.

 

Avonden

In de avonden gaat het werk vaak nog wel even door. We rijden voor verschillende apotheken medicatie weg en bezorgen elke donderdagavond de mooiste boeketten bloemen door heel Zwolle. Ook neemt het aantal te bezorgen pakketten voor Fietskoeriers.nl de laatste weken flink toe. Waardoor Cycloon Zwolle op werkdagen nu vanaf 7.00 tot soms wel 22.00 door de Zwolse straten raast.
Wat de winter verder ook mag brengen, bij Cycloon Zwolle giet it oan, elke dag opnieuw!
 
Ook hard gaan? We hebben vacatures. Bespaar je de moeite van het kijken als je van suiker bent ;-)