Marco schrijft: 'Cycloon een bewuste keuze'

Net als in de rest van Nederland komen we er bij Cycloon niet onderuit, de verkiezingen komen eraan. De afgelopen weken zijn de stempassen in Zwolle door Cycloon bezorgd en waren de verkiezingen al dichtbij. Ook in het Zwolse straatbeeld vind je op elke hoek en in ieder bushokje wel een campagneposter waarin partijleiders met grote chocoladeletters oproepen vooral op hun partij te stemmen. En hoewel ik vaak teveel haast heb om vanaf mijn koeriersfiets eens goed naar de posters te kijken houden de verkiezingen mij wel bezig.

Once upon a time

Toen ik een jong ventje was droomde ik er wel eens van om de baas van het land te zijn. Dan was er geen armoede, had iedereen werk, stopte ik alle oorlogen en om mezelf ook een beetje te belonen hadden alle kinderen extra lang vakantie.  Het zou goed zijn voor iedereen. Wat ik nu te vaak mis in de verkiezingsprogramma’s,  van de politieke partijen, die ik heb doorgelezen, zijn ideeën en plannen die op de lange termijn ervoor zorgen dat we op een goede manier met elkaar kunnen samenleven in een wereld waar we ons bewust zijn van de kwetsbaarheid van mens en milieu.

Zo kan het ook

In plaats van de eindeloze debatten op televisie waar standpunten tot in den treure worden herhaald zou ik politici graag een dag laten meedraaien bij Cycloon. Om te laten zien dat het mogelijk is om op een sociale wijze te ondernemen en samen te werken. Dat het mogelijk is minder bestelbusjes te laten rijden door Zwolle.  Laten zien dat enthousiasme aanstekelijk werkt en dat dan hard werken niet meer dan logisch is. 

Bewust bezig

Zelf ben ik op dit moment 29 en ik heb dromen genoeg. Nog steeds hoop ik dat iedereen het goed kan hebben in de wereld, maar ik weet ook dat zoiets niet vanzelfsprekend is. Daar ligt voor iedereen een verantwoordelijkheid die verder gaat dan de grenzen van de eigen voortuin of de landsgrenzen. Ik geloof dat wij bij Cycloon een goed voorbeeld geven hoe je op kleine schaal een verschil kan maken door bewust te kiezen voor duurzaam en sociaal ondernemen.  Mijn hoop is dan ook dat de prognoses kloppen en Cycloon zal blijven groeien.  Wij zullen de verantwoordelijkheid nemen op de werkvloer en in de dienstverlening voor onze klanten.

Kies dus bewust en kies voor Cycloon. Laat je pakket bezorgen door een snelle fietskoerier of solliciteer om zelf die duurzame bezorger te worden!