Jenny, baliemedewerkster in Zwolle vertelt...

Wanneer u ons postcentrum in Zwolle binnenloopt dan is de kans groot dat de eerste die u ziet Jenny is. Jenny is bijna twee jaar werkzaam bij Cycloon Post en staat drie dagen per week achter de balie om post van bedrijven in ontvangst te nemen.

De balie is haar domein

“Alle fietskoeriers die in de stad post ophalen bij bedrijven komen bij mij langs om de post op de balie te droppen. Soms wel met z’n vijven tegelijk en dan ligt meteen mijn hele balie vol!”, vertelt Jenny. “Het is mijn taak om alle binnengekomen bundels post van de bedrijven te registreren en direct te wegen. Zo weten we aan het eind van de dag precies of bij alle bedrijven de post is opgehaald en hoeveel post er is binnengekomen.”.

Jenny helpt drie dagen per week mee in het frankeerproces, waarbij aan het eind van de dag alle post wordt gesorteerd en gefrankeerd, zodat het de volgende dag bezorgd kan worden. De balie is het domein van Jenny, maar zelf noemt ze zich liever een allround medewerker: “In het frankeerproces kun je mij eigenlijk overal neerzetten waar ik nodig ben. Als mijn taken bij de balie achter de rug zijn dan kan ik meehelpen met het invoeren van pakketten, met sorteren en je kunt me zelfs achter de frankeermachine zetten.”.

Ze is altijd op zoek naar uitdagingen

Jenny kwam bij Cycloon Post terecht nadat haar contract bij haar vorige werkgever afliep en ze weer bij sociale werkvoorziening WEZO in Zwolle terecht kwam: “Ik heb daar toen een tijdje inpakwerk gedaan, maar dat was me niet uitdagend genoeg. Toen ik dat aangaf bij de begeleiding zijn ze voor me op zoek gegaan naar wat anders en zodoende ben ik bij Cycloon Post terecht gekomen. En daar ben ik heel blij mee!”.

Net als veel van haar collega’s heeft ook Jenny een arbeidsbeperking, maar dit weerhoudt haar er zeker niet van om er alles uit te halen wat erin zit: “Ik vind het af en toe lastig om met mensen om te gaan, maar ondanks mijn beperking wil ik er altijd het beste van maken! Bij andere werkgevers kreeg ik wel eens te horen dat ik iets niet kon, maar dan wil ik juist kosten wat kost het tegendeel bewijzen! Ik heet natuurlijk niet voor niets Pit van m’n achternaam. Bij Cycloon Post word ik juist steeds allrounder. Soms mag ik zelfs notuleren als er een personeelsvergadering is.”.

En ze wordt steeds beter

Haar werk bij Cycloon Post heeft haar niet alleen geholpen in haar professionele carrière, maar ook op persoonlijk vlak: “Doordat ik continu al die drukke fietskoeriers aan de balie krijg ben ik een stuk stressbestendiger geworden. Ook ben ik veel losser geworden in de omgang met mensen. Vroeger kon ik me wel eens druk maken als ik naar nieuwe mensen toe moest en bedacht ik heel goed of ik dat wel of niet wilde. Ik kon er dagen van tevoren over wakker liggen. Bij Cycloon Post heb ik geleerd dat ik dat meer los kan laten. Er werken ook zo veel mensen en het mooie is dat ik al heel snel werd opgenomen in de groep. Dat heeft me heel goed gedaan!”.