'Die glimlach van oor tot oor. Daar doe je het voor.'

Marlies Smit (33) woont in Arnhem en is coördinator van het frankeerproces. Marlies begeleidt via Flow Reizen ook mensen met een verstandelijke beperking tijdens hun vakanties.

“Op vakantie moet niks en ik merk dat juist dan kansen voor groei en ontwikkeling ontstaan. Dat is echt prachtig om te zien. Een paar jaar geleden waren we met Flow op reis in Nieuw-Zeeland. Een jonge vrouw met niet aangeboren hersenletsel en een pacemaker wilde een vulkaan op wandelen, de Tongariro Crossing. Het was een smal pad en ze had nog een evenwichtsstoornis ook. Ze gaf aan dat ze het heel graag wilde, maar niet zeker wist of ze het zou kunnen. Ik heb haar gezegd dat we het samen zouden doen. Het was zwaar, echt heel
zwaar. Ieder stapje stopten we om adem te halen. En we konden niet treuzelen, want om zes uur moesten we weer van de berg af zijn omdat de bus dan zou vertrekken. Uiteindelijk hebben we het gered. Dat ik dat mocht doen samen met deze vrouw, dat is supergaaf.”

“Deze mensen gaan met Flow op vakantie en ik mag als begeleider mee om hun vakantie onvergetelijk te maken. Dat levert me bakken energie op. Bij Cycloon hoef ik dan ook geen extra vakanties meer. Ik kom met Flow op mooie plekjes, ik ben op reis en ik heb leuke collega’s. En het gezicht van die vrouw toen ze bovenop die vulkaan stond. Die glimlach van oor tot oor. Daar doe ik het voor.”