Volg je pakket Inloggen

Bezorging met de fiets of een bus: hoe zit het met tarieven?

De tarieven van pakketbezorging per fiets en per bus zijn vergelijkbaar, maar de manier waarop ze opgebouwd zijn, die verschillen nogal. Dat leggen we graag uit!

Aanschafwaarde

Een vrachtfiets kopen is goedkoper dan een bus!

De kosten van de aanschaf, het opslaan en het onderhoud van onze vrachtfietsen zijn dan weer een stuk lager dan de kosten die bussen met zich meebrengen. Omdat onze fietsen minder kosten dan een bus én veel langer meegaan, schrijven ze daarnaast minder af. Het goed onderhouden van de fietsen doen we zelf, en onze fietsen passen prima in onze bestaande loodsen: die hoeven niet s nachts ergens in een gehuurde loods te staan. Daar besparen we dus weer op!

Brandstof

Boterhammen zijn goedkoper dan diesel of stroom

Het opladen van elektrische bestelbussen is al veel voordeliger dan het tanken van diesel, zeker wanneer de vervoerder zelf stroom opwekt met bijvoorbeeld zonnepanelen.

Echter, dit is beperkt mogelijk en de aanschaf van die laadpalen en voldoende zonnepanelen vraagt om een behoorlijke investering. Onze fietsen worden aangedreven door de kuiten van onze sportieve fietskoeriers. Zij fietsen op bruine boterhammen, beschikbaar op onze hubs voor onze koeriers!

Een eerlijk uurloon

Betalen per uur of per pakket

Wij betalen onze fietskoeriers een eerlijk uurloon, dus niet via per afgeleverd pakketje. Daarnaast bouwen koeriers pensioen op en zijn ze echt een onderdeel van ons peloton. Hierdoor vormen de loonkosten een groter aandeel van onze prijs dan bij veel andere pakketbezorgdiensten.

Hublijnen en sorteermachines
Eerlijk is eerlijk: op sommige onderdelen winnen we het qua kostenposten (nog) niet van enkele andere vervoerders. Doordat zij zóveel pakketten versturen, zitten de hublijnen van en naar het sorteercentrum van deze bedrijven altijd helemaal vol en renderen sorteermachines optimaal. Door met grotere volumes te werken, kun je in dit onderdeel besparen op kosten. Gelukkig groeien wij enorm en zijn we hier een grote inhaalslag aan het maken!

Milieukosten

Reduceren is beter dan compenseren

Duurzaamheid, daar kunnen we niet omheen. Dat vindt íedere pakketbezorgdienst. Maar de manier waarop we daarmee omgaan, die verschilt nogal. Worden er busjes gebruikt voor het bezorgen van pakketten? Dan worden er schadelijke stoffen uitgestoten, zowel bij dieselbussen als bij elektrische vervoersmiddelen.

Om tóch duurzaam te lijken, kiezen veel vervoerders ervoor om deze uitstoot te compenseren. Bijvoorbeeld door bomen te planten of mee te werken aan duurzame projecten overzee. Dat zijn prima initiatieven, maar het is toch veel beter om in eerste instantie gewoon minder uit te stoten? Wat je niet uitstoot, hoef je immers ook niet te compenseren. Scheelt ook héél veel in de kosten!

Wél duurzaam, niet duurder

Waar kies jij voor?

De prijs van pakketbezorging per vrachtfiets is dus vergelijkbaar met die van bezorging met een busje. Wel verschilt de opbouw van de prijs nogal. Kiezen voor de duurzame optie is dus écht niet duurder. Wel leuker, zo n enthousiaste fietskoerier voor de deur van jouw klanten!

En, je levert niet in op kwaliteit of service. Want ook wij bieden je landelijke dekking: we zorgen ervoor dat jouw pakketten in héél Nederland bezorgd worden. Als Cycloon klant heb je persoonlijk contact met één van ons. En we bieden je 24-uursbezorging aan, mét de mogelijkheid voor track & trace.

Dus, waar kies jij voor?

Ik kies voor duurzaam >

Bereken jouw verzendtarief

Éxtra voordelige pakketbezorging? Word vóór 1 november 2023 zakelijke klant bij Cycloon en profiteer zo lang je klant bent van het speciale actietarief voor onze landelijke oplossing*!

Wat verzend je?

Hoeveel pakketten verstuur je per maand?

Goed nieuws: dan kan je nóg meer besparen!

We nemen het frankeren van je post graag van je over. Daardoor heb jij geen dure frankeermachine meer nodig.

Jouw tarief

Extra voordelig: profiteer nu van onze zomeractie!

We doen het samen

"De prijs heeft ons positief verrast!"

"Bedrijven moeten hun verantwoordelijkheid nemen. Duurzame pakketbezorging is dé manier om je producten te verzenden. En de prijs? Die heeft ons positief verrast. Duurzaam is dus écht niet per se duurder!"

Mark Sanders
ShampooBars.nl

Dit zeggen onze klanten >