Postbezorging aanbesteden? Ontdek het sociale en duurzame alternatief

Gaat u een aanbesteding post uitschrijven? Cycloon is het sociale en duurzame alternatief voor PostNL. 85% van onze postmedewerkers heeft een (voormalige) afstand tot de arbeidsmarkt. En in vergelijking met andere postdienstverleners gaan de postbezorging en pakketbezorging bij ons op de fiets. En dat tegen een verrassend scherpe prijs. Benieuwd wat Cycloon voor uw organisatie kan betekenen? Ontdek de mogelijkheden.

Sociaal en duurzaam aanbesteden

Bij een aanbesteding is er steeds vaker aandacht voor sociaal en duurzaam inkopen. Bijvoorbeeld doordat de gemeente criteria opstelt op het gebied van milieu of social return (SROI). Of misschien wil uw organisatie inzetten op duurzaamheid. In beide gevallen bent u bij Cycloon aan het juiste adres. In alles wat we doen willen we (lokale) maatschappelijke impact hebben. Voor mens en milieu:

 • Onze postbezorgers en fietskoeriers bezorgen zoveel mogelijk op de fiets. Moeten er grote afstanden afgelegd worden, dan gaan we met de auto, maar die rijdt wel op groengas. 
 • Inclusiviteit is bij Cycloon een belangrijke pijler. 85% van de postmedewerkers heeft een (voormalige) afstand tot de arbeidsmarkt. Deze mensen komen bij ons tot hun recht. Wij kijken naar de mens achter de eerste indruk.

Lees meer over Cycloon


Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Door onze prestaties op het gebied van sociaal ondernemen is Cycloon in het bezit van de hoogst haalbare PSO-certificering: De PSO Trede 3 | 30+ certificering. Met deze certificering toont Cycloon niet alleen aan tot de 10% best presterende bedrijven te behoren, maar ook dat minimaal 30% van ons personeelsbestand bestaat uit mensen uit de PSO-doelgroep. Daarmee voldoen wij aan de eisen van een sociale onderneming, conform artikel 2.82 van de herziene Aanbestedingswet (AW).

Team van experts in aanbestedingen

Cycloon heeft zijn eigen aanbestedingsteam. Dit team bestaat uit experts die vanuit verschillende disciplines en jarenlange ervaring zich dagelijks bezighouden met aanbestedingen.

Proces van aanbesteden

Dit doet ons team in het aanbestedingsproces:

 1. Pre-aanbestedingsfase
  Terwijl u o.a. uw inkoopteam samenstelt en de scope van de vraag vaststelt wachten wij rustig af. Bij bestaande klanten van Cycloon denken we in deze fase al mee en leveren op verzoek de benodigde informatie aan.

 2. Informatiefase
  Tijdens deze fase maakt u gebruik van de expertise van de markt. Ons team aanbestedingen staat klaar voor een schriftelijke of mondelinge marktconsultatie. Vanuit hun specialisme kunnen ze bij alle en met name de sociale en duurzame aspecten van het aanbesteden van post adviseren.

 3. Uitvoering aanbestedingsproces
  U heeft de aanbesteding aangekondigd en ons aanbestedingsteam schrijft de aanbieding van Cycloon. Ons team zorgt voor een complete en correcte inschrijving.

 4. Beoordelingsfase en gunning
  U beoordeelt elke aanbieding en maakt een selectie. Bent u van plan een opdracht aan Cycloon te gunnen, dan staat ons team weer voor u klaar om de benodigde informatie voor de verificatiefase aan te leveren.
   
 5. Implementatie van onze diensten
  Heeft u Cycloon de opdracht gegund, dan starten we met de implementatie van onze post- en/of pakketdiensten. Ons aanbestedingsteam blijft betrokken tot alles succesvol geïmplementeerd is.
   
 6. Uitvoeren van onze diensten tot einde contractdatum
  We bezorgen uw post en/of pakketten op sociale en duurzame wijze. Samen evalueren we regelmatig de uitvoer van de opdracht.

Meer weten?

Heeft u vragen over het sociaal en duurzaam aanbesteden van postbezorging? Of organiseert u een marktconsultatie? Neem gerust contact met ons op.

Neem contact op