Cycloon staat op derde en hoogste trede PSO-Prestatieladder

Cycloon is in het bezit van de hoogst haalbare PSO-certificering. Door de Trede 3 én de 30+-certificering toont de organisatie aan op het gebied van sociaal ondernemerschap tot de 10% best presterende bedrijven in Nederland te behoren. Het personeelsbestand bestaat daarnaast voor meer dan 30% uit mensen uit de PSO-doelgroep.

De Cycloon-methodiek: ontwikkeling van mensen

"Cycloon werkt met een eigen methodiek om mensen, met en zonder afstand tot de arbeidsmarkt, te ontwikkelen", vertelt Alice Engelen, Coördinator Mens en Ontwikkeling bij Cycloon. "We streven ernaar om iedereen een fijne werkplek te bieden met respect voor elkaar, waarbij we samen verantwoordelijk zijn dat het werk aan het eind van de dag klaar is, zodat we allemaal met een voldaan gevoel naar huis gaan. Bij een collega met een arbeidsafstand kijken we naar wat hij of zij wél kan. Het is geen ramp als iets niet gelijk lukt. Als je het maar probeert. Dat is in onze ogen ontwikkeling. Met de Cycloon-methodiek bezorgen we heel veel mensen met een (voormalige) arbeidsafstand een plezierige werkdag. En ondertussen maken we ook nog eens heel veel klanten blij."

Over de PSO

De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument en keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2, en Trede 3. Via deze benadering kunnen organisaties doorgroeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving. PSO-certificaten zijn twee jaar geldig.

De PSO Trede 3 | 30+ certificering

Trede 3 | 30+ is de hoogst haalbare erkenning op de PSO-Prestatieladder. Met deze certificering toont Cycloon niet alleen aan tot de 10% best presterende bedrijven te behoren, maar ook dat minimaal 30% van hun personeelsbestand bestaat uit mensen uit de PSO-doelgroep, conform artikel 2.82 van de herziene Aanbestedingswet.

Ben je benieuwd naar hoe jouw organisatie scoort op de prestatieladder? Dat meet je hier. Behaal je je social return liever door met ons samen te werken? Daar werken we natuurlijk graag aan mee!PSO-Nederland heeft onze Alice Engelen voor hun blog geïnterviewd. In het interview vertelt Alice hoe én waarom we zo graag werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.