26 juli 2018

Sociaal- en duurzaamheidsverslag 2017 is verschenen

Cycloon kiest er bewust voor om te ondernemen met oog voor mens en milieu. Onze drijfveren maken dat we positieve impact willen creëren op beide vlakken. Daarom evalueren we elk jaar ons sociaal- en duurzaamheidsbeleid en blikken we vooruit. Ons sociaal- en duurzaamheidsverslag is daar het resultaat van. Geïnteresseerd? Het verslag van 2017 is nu te downloaden.

Meer sociale en duurzame impact
Elke dag bezorgen ruim 900 collega’s met veel toewijding post en pakketten op de fiets. Bij Cycloon Post werken 650 collega’s, waarvan 85% met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij Cycloon Fietskoeriers werken 250 collega’s vanuit 10 vestigingen. Sportieve mannen en vrouwen die graag (hard) fietsen. We willen iedereen – met of zonder afstand – een volwaardige baan bieden. Daarom willen we groeien, want met groei creëren we meer sociale en duurzame impact.

Zo klein mogelijke voetafdruk
Tegelijkertijd ziet Cycloon het als een uitdaging om haar ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Een groeiende groep Cycloners en een groter logistiek netwerk waarbij de afstanden soms te groot zijn om per fiets af te leggen, zorgt voor een grotere voetafdruk.

Sociaal & Duurzaamheidsbeleid
Daarom hebben we een sociaal & duurzaamheidsbeleid uitgewerkt. Hierin geven we aan wat we belangrijk vinden en waar we de komende jaren aan willen werken. Je leest meer over hoe fietsen de wereld mooier maakt, hoe we onze CO2-uitstoot zo laag mogelijk houden, hoe we innoveren en bewustzijn creëren. We zijn er trots op wat we voor elkaar boksen om de wereld mooier te maken.