Wensink Automotive zet vanaf nu Cycloon Post & Fietskoeriers in om post en pakketten te bezorgen. Het karakter en de missie van Cycloon sluiten goed aan bij Wensinks duurzame en sociale ambities. Cycloon zal Wensinks post en pakketten door heel Nederland op de fiets bezorgen, aangedreven door bruine boterhammen.

Voordelen van de samenwerking zijn dat post en pakketten duurzaam (zoveel mogelijk op de fiets) en sociaal (85% van de postmedewerkers bij Cycloon heeft een (voormalige) afstand tot de arbeidsmarkt) worden bezorgd én dat er in de stad minder autoverkeer is. Ook vinden veel mensen een fitte fietskoerier aan de deur een leuke ervaring.

Nu kunnen we nog meer sociale banen creëren. Ik ben heel trots op deze samenwerking. Mirte de Jong Cycloon

Samenwerking

Frank Budde van Wensink: “Wij hadden als bedrijf de wens om de postwerkzaamheden bij ons eigen personeel weg te halen en uit te besteden bij een externe partij. Het is een mooie bijkomstigheid dat we met deze nieuwe werkwijze bij Cycloon juist weer nieuwe, sociale banen kunnen creëren en op deze manier een mooie stap kunnen maken in het maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

Ook Mirte de Jong van Cycloon is erg te spreken over de samenwerking: “Het is supertof dat een bedrijf als Wensink bezig is met sociaal en duurzaam inkopen en kiest voor onze groene en sociale bezorging! Nu kunnen we nog meer sociale banen creëren. Ik ben heel trots op deze samenwerking.”

Samenwerking Cycloon Post & Fietskoeriers en Wensink Automotive

Werkwijze post

Een fietskoerier komt op afgesproken momenten post bij Wensink ophalen. De koerier brengt de post naar een van hun sorteercentra. Vanaf hier wordt de post verspreid over de stad, ons land en waar het ook maar naartoe moet. Cycloon bezorgt zoveel mogelijk op de fiets, maar waar nodig met duurzaam vervoer óf via een van hun (autokoerier)partners, bijvoorbeeld in het buitengebied of als post naar het buitenland moet.

Werkwijze pakketten

Een fietskoerier haalt het pakket op. Hij brengt het naar de ‘hub’, een fietskoeriersvestiging aan de rand van de stad. Daar wordt het gesorteerd en vervolgens bezorgt een fietskoerier het bij de klant. Moet het pakket naar een andere stad, dan gaat het van de fietskoeriersvestiging met duurzaam vervoer naar het sorteercentrum in Nieuwegein. Eenmaal gesorteerd gaat het naar de hub in de stad van bezorging. Het laatste stukje is weer voor de fietskoerier, die het bij de klant bezorgt. De pakketbezorging wordt verzorgd door Fietskoeriers.nl, een platform van Cycloon. Binnen dit platform werken professionele fietskoeriersbedrijven met elkaar samen zodat er landelijke dekking is.

Bekijk ook onze video over de pakketreis.

Over Wensink Automotive

Wensink Automotive zorgt er al ruim 35 jaar voor dat haar klanten zorgeloos onderweg zijn. Dit doet Wensink met ruim 1.200 medewerkers vanuit ongeveer 40 vestigingen in Noord- en Oost-Nederland. Met meerdere merken worden zowel nieuwe als gebruikte voertuigen aangeboden. Wensink biedt naast verkoop en service een breed scala diensten aan. Denk hierbij aan bedrijfswageninrichting, financiering en/of verzekeringen. Daarnaast heeft Wensink een eigen leaselabel, meerdere schadeherstelbedrijven en een truck- en trailerbedrijf.

Over Cycloon Post & Fietskoeriers

Cycloon is dé groene en sociale bezorgexpert van Nederland. Geboren uit passie voor fietsen en het milieu, worden post en pakketten door heel Nederland bezorgd. Op de fiets, aangedreven door bruine boterhammen. Dat is niet alleen duurzaam, maar ook sociaal. Cycloon gelooft namelijk in de kracht van mensen om het verschil te kunnen maken. Daarom bieden ze iedereen, met of zonder afstand tot de arbeidsmarkt, een plek om te ontwikkelen en te groeien.
Cycloon heeft in 2016 het platform Fietskoeriers.nl opgericht. Fietskoeriers.nl is de eerste en enige pakketbezorging op de fiets met landelijke dekking.

Ook pakketten laten bezorgen door fietskoeriers?

Wil je advies om zorgvuldig, duurzaam, sociaal en snel pakketten te versturen? Bel ons via 085 27 33 273 of vul even ons formulier in. We helpen je graag.