Cycloon & Fietskoeriers.nl gaan verder als één merk. Wij zijn Cycloon. We doen 't gewoon. Ontdek meer ›

Track & trace Inloggen

“Ik leer meer bij de post dan bij mijn vorige baan”, is één van de eerste dingen die Ingrid vertelt over haar werk bij Cycloon. Ingrid werkt vanaf januari 2016 fulltime op de postvestiging in Amersfoort als postsorteerster en postbode. Nu is deze sfeermaker niet meer weg te denken van de werkvloer.

Na veel verschillende banen heeft ze eindelijk iets gevonden wat ze met plezier doet

“Ik heb vanuit het RWA (Regionaal sociaal werkvoorzieningschap Amersfoort) verschillende baantjes gehad. De laatste baan was schoonmaakwerk, maar dat beviel niet echt. Daarom heb ik vanuit het RWA een cursus ‘Op weg naar buiten’ gedaan en kwam ik uiteindelijk bij Cycloon Post & Fietskoeriers terecht, hier heb ik het prima naar mijn zin”, vertelt Ingrid.

Ze helpt collega’s waar ze kan

“Elke ochtend fiets ik op mijn elektrische fiets van Soest naar Cycloon Post & Fietskoeriers Amersfoort. Dat is wel elf kilometer”, vertelt ze trots. “Bij aankomst beginnen we altijd met een kop koffie, daarna gaan we alle post sorteren op postcode en vervolgens op wijk. Als ik alle post voor mijn eerste wijk heb, begin ik met bezorgen. Mijn eigen wijken ken ik goed en bezorg ik uit mijn hoofd, waardoor het best snel gaat. Als ik met de eerste wijk klaar ben fiets ik terug naar de postvestiging om de post van de tweede wijk op te halen om vervolgens ook hier de post te bezorgen. Als er nog tijd over is en er zijn collega’s die nog hulp nodig hebben dan help ik waar ik kan.”

Ze is het liefst buiten, maar dan wel met goed weer

Ingrid is het liefst lekker buiten bezig al heeft dit wel een kleine kanttekening: “Post lopen vind ik het leukst, lekker op mijn eigen fiets de straat op en post bezorgen. Behalve als het regent, dan ga ik liever sorteren.”

Samen zoeken naar de juiste oplossing

Toen Ingrid net aan de slag ging bij Cycloon zag ze soms door de bomen het bos niet meer. “Ik moest eerst veel vragen en had een plattegrond nodig tijdens mijn routes. Gelukkig kan ik voor vragen altijd terecht bij mijn leidinggevenden als er wat is. De begeleiding is goed, er is altijd hulp als er iets fout gaat. Als ik ergens de weg niet weet kan ik altijd bellen en zorgen we samen dat het lukt.”

Het is gezellig en ze hoopt nog lang te blijven

Ingrid geeft aan dat ze momenteel tevreden is met haar werk. ”Het is een leuk bedrijf met plezierige collega’s, de gezelligheid is goed te merken op de werkvloer. Dit heb ik ook verteld op de banenmarkt van het RWA waar ik Linda heb geholpen om nieuwe medewerkers te werven voor Cycloon. Ik hoop dan ook dat ik hier nog lang kan blijven werken.”

Het is momenteel erg druk. Sommige pakketten zijn wat later, sorry! We bezorgen jouw pakket zo snel mogelijk. Houd je Track & Trace in de gaten voor de meest actuele informatie.

Kaart actuele vertragingen